News Flash:

Fructul indian, foarte bun pentru creier si care previne multe boli crunte: 10 motive sa il consumi

19 Ianuarie 2015
7117 Vizualizari | 0 Comentarii
mango
Fructul de mango, care se cultiva cu mare succes in India, este delicios. Il vedem mai ales iarna in supermarketuri: are o nuanta galben-auriu la maturitate, dar uneori si petice de culoare verde. Fructul se afla in jurul samburelui si este dulce si suculent. Iata 10 motive sa il incluzi in alimentatia ta, ca sa te mentii sanatos.

De ce este sanatos sa mananci mango 
1. Previne cancerul de colon, san si prostata, datorita continutului bogat de fenoli si anume quercetin, isoquercitrin, astragalin, fisetin, acid galic si methylgallat, dar si de fibre alimentare solubile, cunoscute sub numele de pectina. 
2. Mentine sanatatea ochilor, întrucat  este o sursa excelenta de vitamina A si flavonoizi ca beta-caroten, alpha-caroten si beta-cryptoxanthin – elemente esentiale pentru buna functionare a organelor vedereii. 
3. Combate indigestia, datorita aportului crescut de enzime digestive, care ajuta la descompunerea proteinelor. Din acest punct de vedere, este un fruct foarte iubit de cei angajati în lupta cu kilogramele în plus. 
4. Alunga depresia, deoarece contine si tryptophan, precursorul “hormonului fericirii”, serotonina.
5. Stimuleaza libidoul. Vitamina E, prezenta din ambundenta în componenta fructului, ajuta la reglarea hormonilor sexuali, intensificand apetitul sexual. '

Un mango pe zi tine diabetul la distanta 
6. Imbunatateste capacitatea de concentrare si memoria. Aceasta pentru ca pe langa vitamine si minerale, importante pentru functia cerebrala, mango mai contine si acid glutamic – o substanta cu rol protector asupra nervilor. 
7. Curata tenul si amelioreaza acneea. In acest scop, alege un fruct bine copt, curata-l de coaja si striveste-i pulpa. Aplica pasta rezultata pe fata, în strat cat mai gros si tine-o timp de 10-15 minute, iar apoi îndeparteaz-o, clatind cu apa calduta. Pentru eficacitate maxima, tratamentul se efectueaza saptamanal.
8. Scade nivelul de colesterol. Nivelurile ridicate de fibre, pectina si vitamina C ajuta la scaderea nivelului de colesterol, in special lipoproteine de densitate joasa, LDL.
9. Alcalinizeaza intregul organism. Acidul tartric, acidul malic si o urma de acid citric identificate in fructe ajuta la mentinerea rezervei alcaline din organism.
10. Stimuleaza sistemul imunitar. Cantitatile generoase de vitamina C si vitamina A continute in mango, plus 25 de tipuri diferite de carotenoizi ne mentin sistemul imunitar sanatos si puternic.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mango india nuanta galben-auriu maturitate culoare verde alimentatia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1910 (s) | 34 queries | Mysql time :0.051955 (s)