News Flash:

Fructul ideal pentru combaterea diabetului

22 Ianuarie 2013
2979 Vizualizari | 0 Comentarii

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Hebrew din Ierusalim arată că un consum constant de grepfrut poate juca un rol esenţial în terapia diabetului.

Experţii conduşi de dr. Martin Yarmush Remarka susţin că fenomenul s-ar datora unui redutabil antioxidant (naringenina) care se găseşte în exoticul fruct şi care influenţează în mod pozitiv sensibilitatea organismului la insulină. În plus, grepfrutul ajută la menţinerea sau la redobândirea greutăţii ideale şi că substanţele active din fruct au capacitatea să scadă nivelul colesterolului, atuuri necesare în ţinerea sub control a diabetului.

Doza indicată de specialişti este de cel puţin o jumătate de fruct care trebuie să se consume după fiecare masă, mai ales când meniul a conţinut multe grăsimi şi carbohidraţi. Dar grepfrutul poate fi consumat preventiv şi de persoanele sănătoase, spun cercetătorii.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

terapia diabetului redutabil antioxidant grepfrutul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1456 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013968 (s)