News Flash:

Fructul care schimba in dulce gustul alimentelor

11 Februarie 2011
9810 Vizualizari | 0 Comentarii

Se numeste fructul miracol (Synsepalum dulcificum) si este originar din Africa de Vest (acum se cultiva cu succes si in America). Fructul seamana cu o maceasa si in sine nu are un gust deosebit. Se sparge in dinti, desfacand pulpa de pe sambure. Apoi pulpa trebuie rotita temeinic prin toata gura, timp de minut. Pe urma, timp de minimum 20 de minute si maximum 4 ore, papilele gustative sufera o transformare si tot ceea ce veti pune in gura vi se va parea dulce: sucul de lamaie va semana cu inghetata de ciocolata, sosul picant, cu caramelul. Si asta deoarece contine o substanta numita miraculina, care modifica perceptia gustului. 

Utilizari
Cultivatorii de fructe au raportat ca au cereri de la bolnavii de cancer, deoarece acest fruct contracareaza gusul de metal pe care il resimt pacientii in urma chimioterapiei. Acest presupus efect nu a fost cercetat stiintific, desi la sfarsitul lui 2008, un medic oncolog de la Centrul Medical Mount Sinai din Miami a inceput un studiu, iar in 2009 a depus la o cerere la FDA (Food and Drug Administration) pentru a experimenta un medicament pe baza acestui fruct.

In Japonia , fructele-miracol sunt populare printre diabetici si cei care tin dieta. Perioada de valabilitate a fructelor proaspete este de numai 2-3 zile. Atentie, miraculina se altereaza prin incalzire.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fructul miracol synsepalum dulcificum miraculina utilizari
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1535 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016523 (s)