News Flash:

Fructul care scade colesterolul rau: truc sa il mananci cu placere

17 Decembrie 2017
20746 Vizualizari | 0 Comentarii
Colesterol
Cremos, cu un gust aparte, avocado este denumit şi untul vegetal. El figurează pe lista alimentelor cu cele mai înalte valori nutriţionale, conţinând o mare varietate de substanţe nutritive, inclusiv 20 de vitamine şi minerale. Iată ce beneficii aduce în organismul nostru consumul frecvent de avocado. Avocado contine vitaminele B6, C, E si K, betacaroten, luteina, seleniu, potasiu, glutation si acizi grasi omega 3, contine nu mai putin de 18 aminoacizi, acestia fiind utilizati de catre organism in formarea proteinelor complexe, mai multa fibra naturala decat orice alt fruct. Acest continut bogat de fibre inlesneste digestia si ajuta organismul sa absoarba in totalitate nutrientii din alimente.

Cum se prepara sosul de avocado si cat de sanatos este 
Grasimile bune care se gasesc in fructul de avocado cresc colesterolul bun (HDL), scazand in schimb colesterolul rau (LDL) si trigliceridele cu 20%. In plus, are proprietati antiinflamatorii, fiind prin urmare benefic in prevenirea si tratarea artritei reumatoide.

Cum se mananca avocado 
Avocado copt este o alegere extrem de sanatoasa. Pentru aceasta reteta, aveti nevoie de doua fructe intregi de avocado, aproximativ 150 g de faina integrala, 150 ml lapte de migdale, panko (o varietate de pesmet care se utilizeaza in bucataria japoneza si franceza), o jumatate de lingurita de sare si de piper, si putin ulei de cocos. Preincalziti cuptorul la 200°. Taiati fructele de avocado in bucati de dimensiuni egale. Presarati-le cu sare si piper. Treceti fiecare felie prin faina, lapte de migdale si prin panko si asezati-le pe o foaie de copt unsa cu ulei de cocos. In timp ce fasiile de avocado se coc, nu uitati sa le intoarceti pe ambele parti.

avocado betacaroten luteina seleniu potasiu glutation aminoacizi
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1706 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014407 (s)