News Flash:

Fructoza creste riscul de hipertensiune

6 Octombrie 2011
3028 Vizualizari | 0 Comentarii

Cercetatorii au demonstrat ca abuzul de fructoza este la fel de periculos precum cel de zahar sau de indulcitori. Pana nu demult, se stia ca un consum crescut de zahar poate declansa hipertensiunea. Insa acum medicii iau in calcul tot mai serios si prezenta fructozei in cantitati mari in alimentatie drept cauza a cresterii presiunii sangelui.

16 factori de risc pentru hipertensiunea arteriala 

Intr-un studiu recent publicat in the Journal of the American Society Nephrology, specialistii de la Univeristatea de Medicina din Colorado avertizeaza persoanele a caror dieta este bogata in produse care contin fructoza ca isi pun in pericol sanatatea aparatului cardiovascular.

Pentru a evidentia acest fenomen, cercetatorii americani au analizat comportamentul alimentar a 4500 de adulti americani. Acestia au completat mai multe chestionare referitoare la consumul de sucuri de fructe, produse de patiserie si bomboane indulcite cu fructoza.

4 leacuri naturiste pentru hipertensiune

Concluziile au fost ingrijoratoare: persoanele care consumau cel putin 74 de grame de fructoza pe zi (care poate proveni din 2 sticle de suc pe zi) aveau un risc de pana la 77% mai mare de a dezvolta hipertensiune arteriala.

Practic, de la 120/80 mmHg cat este normal, valorile tensiunii arteriale puteau ajunge pana la 160/100 mmHg. Medicii au spus ca acest risc major de hipertensiune dispare pur si simplu doar prin reducerea cantitatii de fructoza din alimentatie. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fructoza hipertensiunea
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1048 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013723 (s)