News Flash:

Fructele si legumele scad riscul genetic de boli de inima

17 Octombrie 2011
1264 Vizualizari | 0 Comentarii

Persoanele care sunt susceptibile la boli de inima, vulnerabilitate transmisa prin gene, isi pot scadea riscul aparitiei unei asemenea afectiun imancand cat mai multe fructe si legume, dupa cum sugereaza un studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea McMaster.

Potrivit BBC, cinci sau mai multe portii pe zi sunt de ajuns pentru a contracara cromozomul 9 defect, pe care il poseda o cincime din populatia Europei. 

Cercetatorii americani au investigat mai mult de 27.000 de persoane din Europa, China si America Latina. S-a observat ca cei cu gena defecta care consumau cantitatea indicata de fructe si vegetale prezentau un risc scazut la boli de inima, aproape acelasi cu cel al persoanelor ce nu aveau gena defecta.

Pe langa fructele si legumele proaspete, mai poti consuma aceste alimente si inghetate, uscate, in conserva sau sub forma de suc proaspat stors. Si fasolea este foarte buna, dar oricate portii ai manca pe zi iti ofera acelasi rezultat, asa ca te poti limita la una singura. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1975 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021322 (s)