News Flash:

Fructele si legumele negre te feresc de diabet si boli de inima

12 Ianuarie 2012
2510 Vizualizari | 0 Comentarii

Nutritionistii recomanda consumul de fructe negre, deoarece acestea contin un anumit tip de antioxidanti foarte eficienti in preventia diabetului, bolilor de inima si cancerului.

Desi legumele de culoare verde sunt renumite pentru proprietatile lor antioxidante, medicii specialisti recomanda sa luam in calcul si legumele si fructele negre. Alimentele negre precum murele, orezul negru sau soia neagra contin antocianine, care potrivit studiilor reduc semnificativ riscul ca o persoana sa dezvolte diabet, afectiuni cardiovasculare si chiar cancer.

Cum influenteaza metabolismul culoarea alimentelor 

Potrivit unui studiu american, murele previn declinul mintal la varsta a treia datorita concentratiei foarte ridicate de antioxidanti. Nutritionistii recomanda consumul zilnic de 25 de grame de  mure. De asemenea cercetatorii sud-coreeni au realizat la sfarsitul anului 2011 un studiu conform caruia consumul regulat de soia neagra poate preveni obezitatea, diabetul si poate scadea nivelul colesterolului "rau" din sange. Dupa ce au hranit 32 de soareci de laborator cu boabe negre de soia, savantii au observat ca are loc o scadere cu pana la 60% a nivelului colesterolului.

Dintre legumele recomandate face parte si lintea neagra, care datorita cantitatii mari de antioxidanti ajuta la crestereaconcentratiei de fier. De aceea lintea neagra este recomandata in special persoanelor care sufera de anemie feripriva.

De ce sa mananci orez negru
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alimentele negre antocianine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1438 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014115 (s)