News Flash:

Fructe ideale pentru cei cu anemie

20 Ianuarie 2015
3008 Vizualizari | 0 Comentarii
curmale

Stim ca sunt dulci, oricand putand sa ne potolim pofta de dulce consumand cateva fructe. Este vorba despre curmale. Bogate in zaharuri, sunt o sursa importanta de minerale (fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc, fosfor, sulf, seleniu si fluor) si vitamine (vitamina A, complexul B, vitamina K). Curmalele sunt mai bogate in aminoacizi decat merele, portocalele sau bananele.

Curmala este unul dintre cele mai bune energizante naturale. Se recomanda consumul de curmale in perioadele de efort fizic si intelectual, dar si pe timpul iernii pentru intarirea sistemului imunitar, recomandate fiind persoanelor anemice, celor epuizate sau in convalescenta, copiilor in crestere. Doar unul sau doua soiuri de curmal au o concentratie modesta de fier, restul au un continut mult mai mare. Acest lucru, impreuna cu energia usor de asimilat, le fac un aliment ideal pentru cei care sufera de anemie si afectiuni care produc oboseala cronica.

Curmalele incetinesc procesul de imbatranire 

Curmalele imbunatatesc digestia. Fiind un laxativ natural, trateaza diverse tulburari intestinale si ajuta la mentinerea unei flore intestinale normale. Gama larga de aminoacizi prezenti in aceste fructe neutralizeaza hiperaciditatea sucului gastric, prevenind astfel arsurile. Consumul regulat de curmale ajuta la mentinerea unui control asupra ritmului de crestere a organismelor patologice si, prin urmare, la mentinerea florei intestinale normale.

Unul dintre principalele avantaje ale consumului de curmale este capacitatea acestor fructe de a mentine un sistem nervos sanatos, datorita continutului bogat de potasiu.

Beneficiile curmalelor
Magneziul
continut de curmale tonifica muschii si intarzie imbatranirea, evitand acumularea deseurilor alimentare. Curmalele exercita o actiune benefica si asupra prostatei si rinichilor.

Cercetarile sustin ca un aport ridicat de potasiu poate sa reduca riscul de accident vascular cerebral cu 40%. Fructele ajuta la cresterea in greutate, in afectiunile cardiovasculare si ale cancerului. Curmalele ajuta la mentinerea starii de sanatate a inimii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dulci dulce fructe curmale zaharuri vitamine aminoacizi magneziul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1472 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013836 (s)