News Flash:

Frigul te face sa bei mai mult. Care este explicatia

23 Noiembrie 2018
200 Vizualizari | 0 Comentarii

Exista o legatura intre temperatura medie si orele de lumina solara si consumul de alcool, sustin cercetatorii americani. Analizând date din 193 de tari, un grup de cercetatori a gasit dovezi privind legatura dintre clima si o incidenta mai mare a consumului de alcool si a bolilor de ficat, scrie eva.ro, care citeaza cotidianul britanic The Independent.

"Acesta este primul studiu care demonstreaza sistematic ca in intreaga lume si in America, in zonele mai reci si cu mai putin soare, exista mai mult consum de alcool si mai multe cazuri de ciroza alcoolica", a afirmat Ramon Bataller, director asociat al Centrului de cercetare a bolilor de ficat din Pittsburgh.

Fiind vasodilatator, alcoolul relaxeaza vasele de sânge si creste fluxul de sânge spre piele. Consumul de alcool este, de asemenea, legat de depresie, care tinde sa fie mai raspândita atunci când lumina soarelui este insuficienta. Studiul, prezentat in publicatia știintifica Hepatology, se bazeaza pe date furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii si Organizatia Mondiala de Meteorologie.

"Acum avem dovezi noi ca vremea si in special temperatura si cantitatea de lumina solara la care suntem expusi au o influenta puternica asupra cantitatii de alcool pe care il consumam", a declarat doctorul Peter McCann, consilier medical la Spitalul Castle Craig din Scottish Borders, o clinica rezidentiala de reabilitare pentru dependenta de alcool si droguri, care a lucrat la acest studiu.

in plus, acest consum de alcool legat de vreme este direct legat si de riscul de a dezvolta cea mai periculoasa forma de boala hepatica - ciroza - care poate in cele din urma sa evolueze spre insuficienta hepatica si deces", a explicat el.

"Legile mai stricte privind preturile la alcool sunt cu siguranta justificate atunci când luam in considerare efectul combinat devastator al luminii solare insuficiente si consumului de alcool mai ieftin. Legile publicitatii ar trebui abordate cu restrictii in timpul lunilor de iarna", a spus Peter McCann.

Dovezile legate de influenta climei survin in momentul in care OMS prezinta noi date despre consumul de alcool in Europa, luni, la un summit in capitala Scotiei, Edinburgh. Potrivit noilor date, nivelul de consum de alcool ramâne crescut si ca aproape jumatate dintre barbati risca sa aiba probleme de sanatate si sociale atât pe termen scurt cât si pe termen lung din cauza problemelor provocate de consumul de alcool.

La inceputul acestui an, o legislatie privind stabilirea preturilor minime la alcool a intrat in vigoare in Scotia in incercarea de a solutiona problema consumului de alcool.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

frig ger alcool
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2498 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023312 (s)