News Flash:

Forma ombilicului iti dezvaluie cat vei trai

7 Ianuarie 2018
12230 Vizualizari | 0 Comentarii

Forma ombilicului la maturitate poate oferi informatii neasteptate cu privire la caracter, la starea sanatatii. De exemplu, cercetatorul Aki Sinkkonen, de la Universitatea din Helsinki, considera ca forma buricului indica gradul de fertilitate al femeii. "Propun ca ombilicul, impreuna cu zona din jur, sa fie considerat un semn de vigoare personala. Mai exact, sugerez ca simetria, forma si pozitia ombilicului pot fi folosite pentru a estima potentialul de producere al femeilor, inclusiv depistarea anumitor anomalii la fat, genetice si mostenite de la mama", a afirmat Sinkkonen, potrivit Livescience.

In alte cercetari, acesta a descoperit care sunt preferintele oamenilor legate de forma ombilicului. Oamenilor le place buricul in forma de T sau oval si vertical, fara protuberante. De asemenea, forma ombilicului poate oferi informatii si in ceea ce priveste speranta de viata, conform programului genetic al fiecaruia dintre noi in parte, arata rezultatele unor cercetari ale psihologului german Gerhard Reibman din Berlin.

Fara a pretinde ca acestia ar fi singurii factori determinanti ai acestor parametri, dr. Reibman a stabilit ca dimensiunea, forma si pozitia ombilicului reflecta atat felul nostru de a fi, cat si starea de sanatate, scrie FactRoom. Sintetizand, el a concluzionat ca ombilicul uman se poate prezenta in sase formule distincte, care reprezinta tot atatea individualitati umane. Iata ce spune forma ombilicului despre cat mai ai de trait:

1. Oval, cu axa mare orizontala. Ombilicul de forma ovala, cu alungiri in sens lateral, apartine persoanelor emotive, care isi traiesc viata intens, dar emotia le afecteaza negativ sanatatea. De aceea, speranta medie la viata a acestor persoane se limiteaza la 68 de ani.

2. Oval, cu axa mare verticala. Forma ovala cu axa mare verticala si cu alungiri in sus si in jos denota ca ombilicul apartine unor persoane generoase, dotate cu incredere in sine si foarte echilibrate emotional. Ca urmare a acestui echilibru, speranta la viata a acestor persoane este de circa 75 de ani.

3. Convex si proeminent. Intalnim destul de frecvent persoane cu ombilicul proeminent, care se prezinta ca o denivelare convexa pe suprafata abdomenului. Este foarte probabil ca proprietarul unui asemeneea organ este un optimist si un entuziast. Speranta lui de viata se apropie de 72 de ani.

4. Concav si "scufundat". Ombilicul care se prezinta concav, ca ceva scufundat spre interiorul abdomenului, apartine unor oameni buni, iubitori, precauti, si dotati cu sentimente sensibile. Speranta medie la viata a acestor oameni este de 65 de ani.

5. Excentric. Un ombilic amplasat excentric pe abdomen indica apartenenta la o persoana dornica de distractii si bucuroasa sa traiasca noi si noi experiente de viata. Durata vietii este estimata la 70 de ani.

6. Ombilic plat. Un ombilic plat, de forma regulata, amplasat pe un abdomen concav denota o persoana exagerat de modesta, sobra, linistita si timida. Speranta de viata a acestor persoane este de 81 de ani. Psihologul german precizeaza ca, daca ombilicul unei persoane intruneste conditiile a doua criterii de mai sus, calitatile acelei persoane trebuie socotite cumulativ, iar speranta la viata se calculeaza ca medie aritmetica. 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

forma ombilicului excentric ombilic plat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1784 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018960 (s)