News Flash:

Foloseste-te de enzime pentru a ramane sanatos

4 Martie 2011
3498 Vizualizari | 0 Comentarii

Enzimele sunt niste compusi biologici produsi exclusiv de formatiunile celulare vii. Animalele, plantele, mineralele sunt furnizoare de enzime pentru organismul uman, fiecare enzima avand un anumit efect. Enzimele fac posibila descompunerea hranei in substante asimilabile pentru organism. Enzimele sunt active la temperatura corpului, iar intre 60 si 80 de grade, majoritatea sunt distruse. Temperaturile scazute nu distrug enzimele ci doar le fac sa-si  incetineasca activitatea, iar cand temperatura depaseste 25 grade sunt activate din nou.

Alimentele pe care noi le consumam, nepreparate termic, contin enzimele necesare pentru a fi digerate, alimentele pe care le preparam termic nu mai contin enzime, fortand pancreasul sa secrete el enzime. In timp, pancreasul oboseste, iar alimentele sunt numai partial digerate, iar de aici apar o serie de probleme medicale.

Unele studii au aratat ca bolnavii care se alimenteaza cu alimente proaspete, nepreparate termic, au sanse mai mari sa se vindece. Consumati zilnic:

- sucuri de legume si fructe;

- lapte proaspat muls;

- branzeturi naturale;

- cereale integrale;

Plantele medicinale au efect nu doar datorita mineralelor si vitaminelor, ci mai ales datorita enzimelor. Astfel este indicat sa fie administrate sub forma de pulberi, fara sa mai fie fierte, in acest mod se asigura viabilitatea enzimelor, si actiunea plantei respective este mult mai puternica.

De asemenea, fructele servite in timpul mesei sau imediat dupa masa distrug si ele anumite enzime. De exemplu, enzima ptialina secretata la nivelul salivei si care insoteste amidonul, pentru a putea fi digerat. De aici, rezulta ca amidonul nu mai este digerabil in prezenta fructelor. Bolul alimentar ramane , prin urmare, in stomac, unde va fermenta sub actiunea caldurii si a umiditatii. In urma acestui fenomen incep balonarile si tulburarile digestive.

Fructele pierd si ele vitaminele pentru ca raman blocate in stomac impreuna cu bolul alimentar, in loc sa treaca, asa cum ar trebui, in intestin, unde sunt digerate normal. Tocmai de aceea, fructele trebuie consummate doar pe stomacul gol sau cu cel putin o ora inainte de masa. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

enzimele plantele medicinale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1549 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013632 (s)