News Flash:

Fasolea te poate imbolnavi daca nu o prepari asa

12 August 2016
2653 Vizualizari | 0 Comentarii
Fasolea este extrem de hranitoare, daca stim cum s-o preparam. Ea contine insa acid fitic, o substanta care inhiba absorbtia mineralelor esentiale precum fierul, zincul si magneziu.

De regula, atunci cand decidem sa gatim fasole, o lasam la inmuiat peste noapte, insa acest interval nu este suficient pentru ca acidul fitic sa fie eliminat. De aceea, fasolea se inmoaie in apa foarte calda (temperatura ideala este 60 grade Celsius), al carei rol este acela de a reduce continutul de acid fitic si, in consecinta, de a creste absorbtia mineralelor.

Cum trebuie pregatita fasolea pentru a fi digerata si a asimila cat mai mult magneziu, fier si zinc. Truc dezvaluit de un cercetator

Exista studii care sustin ca absorbtia mineralelor din fasole in organism dupa ce cantitatea de acid fitic a fost redusa creste intre 50 si 100%. Ideal este ca fasolea sa stea la inmuiat aproximativ 18 ore.

Tipuri de fasole care nu trebuie sa lipseasca din dieta ta 


sursa: viatasisanatate.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fasolea acid fitic gatim fasole
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2041 (s) | 23 queries | Mysql time :0.042768 (s)