News Flash:

Farmaciile Ropharma - Suplimentele necesare femeilor active

21 Martie 2019
151 Vizualizari | 0 Comentarii

Atunci când ai un stil de viață dezordonat și un regim de masă haotic,apeleazăla suplimentele alimentare care îți asigură echilibrul necesar între o viață activă și ritmul alert în care îți desfășori activitatea.

Numeroase studii au arătat că poluarea mediului ambiant și stresul cotidian al vieții moderne, conduc la stări sub-optimale ale sănătății care trebuie controlate.

Atunci când recurgi la suplimente alimentare trebuie să știi de ce are nevoie corpul tău și în ce cantități să adinistrezi suplimentele deoarece unele vitamine și minerale luate în exces pot provoca reacții adverse.

Iatăcâtevasuplimentealimentarerecomandateșinecesarepentrufemeile active:

·         VITAMINA C

Doză zilnică recomandată: 75 - 120 mg

Vitamina C previne depunerea colesterolului la nivel alterial și crește nivelul de lipoproteine cu densitate mare. Deasemenea,ameliorează tensiunea arterială, stimulează absorbția fierului în organism, ajută la creșterea imunității și protejeazacelulele de acţiunearadicalilorliberi.

·      VITAMINA E

Doză zilnică recomandată: 15 mg

Această vitamină este foarte importantă pentru femeile care au ajuns la menopauză, atunci când riscul bolilor cardio-vasculare crește foarte mult.

·         CALCIU ȘI VITAMINA D

Doză zilnică recomandată sub 50 ani: 500 mg

Doză zilnică recomandată peste 50 ani: 1000 mg

Alegerea unui supliment de calciu care conține și vitamina D este mai buna decât dacă le iei separat deoarece absorbția de către organism se face mai rapid și mai eficient, vitamina D fixând rapid calciul în oase.

·         VITAMINELE DIN GRUPA B

Acestea sunt utile organismului în principal pentru că transformă alimentele consumate în energie. Medicii sfătuiesc femeile active să se orienteze către un complex de vitamina B care conține și B6, B12, acid folic, tiamină, riboflavină, nacină, biotină și acid pantotenic.

·         MAGNEZIU

Doză zilnică recomandată:320 mg

Permite arterelor să se relaxeze, ceea ce ajută la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, magneziul joacă un rol important în transmiterea impulsurilor electrice, care mențin bătăile cordului.

·      FIER

Doză zilnică recomandată: 18 mg

Fierul este un mineral esențial pentru viață, necesar pentru producerea hemoglobinei (globulelor roșii din sânge), a mioglobinei (pigmentul roșu din mușchi) și a anumitor enzime, inclusiv catalază.Fierul ajută la distribuția oxigenului în organism, păstrează sistemul imunitar sănătos și ajută organismul să producă energie. Alimente bogate în fier sunt coacăzele negre, murele, pătrunjelul, spanacul, fasolea dar fierul din carne roșie este cel mai ușor absorbabil.

În categoria suplimentelor alimentare mai sunt incluse și:

-          Proteinele pure sub formă de izolate proteice și hidrolizate proteice, aminoacizi și amestecuri ale acestora. Acestea ajută la pierderea rapidă a grăsimilor, cresc rezistența la efort, elimină poftele alimentare, controlează nivelul de zahăr din sânge, previn cancerul șiîntăresc sistemul imunitar.

-          Lipidele alimentarereprezintă o importantă sursă de energie.De asemenea, acestea sunt un aliat puternic pentru femeile active deoarece reprezintă un combustibil suficient pentru a susține activitatea fizică.

-          Fosfolipidele joacă un rol important pentru membranele celulare și subcelulare ale organismului, ca și pentru transportul trans-membranar al diverselor molecule.

-          Fibrele alimentareajută la o digestie mai bună, scad riscul apariției bolilor cardio-vasculare, scad nivelul colesterolului din sânge și contribuie la menținerea greutății în parametrii normali.

-          Produse parabiotice: probiotice, prebiotice, simbiotice.Acestea susțin imunitatea, asigură o digestie normală și luptă împotriva infecțiilor.

Datorită grijei purtate pentru femeile active și pentru un stil de viață energic și sănătos Ropharma recomandă suplimentul alimentar Ferrogreen Plus, sub formă de comprimate.

Ferrogreen Plus este indicat pentru:

-          Femeile însărcinate

-          Femeile care au deficit de fier sau alte minerale

-          Copii și adolescenți în faza de creștere

-          Femeile cu flux menstrual abundent

-          Persoanele care urmează orice fel de dietă

-          Bătrânii și toți cei care manifestă o absorbție intestinală slabă a nutrienților.

-          Persoane care urmează o dietă vegetariană.

-          Oricine are deficit de fier care vrea să-și îmbunătățească tenul.

-          Persoane care practică sport la nivel amator sau profesional.

-          Oricine suferă de oboseală și epuizare.

Suplimentul alimentar Ferrogreen Plus este disponibil in farmaciile Ropharma si pe www.ropharma-healthcare.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1455 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013800 (s)