News Flash:

Farmaciile Ropharma – Dieta si suplimentele naturale pentru a controla durerea de cap

28 Iunie 2019
458 Vizualizari | 0 Comentarii

De la durerea ocazională până la durerea persistentă, care poate dura zile întregi, durerea de cap are cauze și variante diferite, numai prin înțelegerea caracteristicilor sale poate fi contracarată. Pot declanșa un atac un aliment, o noapte fără somn, exces de alcool, o zi de muncă grea, modificări hormonale (mai ales pentru femei), săritul peste una sau mai multe mese, aerul condiționat rece sau probleme mai profunde și mai complexe legate de formele de moștenire genetică care se referă la conformarea vaselor de sânge intracraniene, responsabile de cele mai severe dureri de cap.

Este de ajuns, una dintre multele cauz epentru ca brusc tȃmplele să tremure și un cerc dureros sa apara în cap. De obicei, în câteva ore, totul trece.

Întrebarea se schimbă dacă atacul revine, din cândîncând, sauchiarfoarte des. Sunt persoane care suferă de tulburare de maimulteori pe lunăși de multtimp, înacestecazurimigrenăeste o patologiereală, care trebuieinvestigatășitratată de specialiști. La femeiestemultmaifrecventădecât la bărbați (raportuleste de 4 la 1), datoritămodificărilorhormonale care determină, la ceipredispuși, o dilatare a vaselorcreierului. Se estimeazăcăîn Europa perturbareaîntr-un an afectează 14,7% din populație, ceva de genul 73 de milioane de persoane care, de celemaimulteori, nu intervin cu o îngrijirecorespunzătoaredeoarecesperăcăvatrece. O abordaregreșită, spun specialiștii, de fapt, acționândîncă de la primulatac, recăderile pot fi reduseîntimpșidurereapoate fi redusă.

Pentru a înțelegecedeclanșează un atac de durere de cap, esteutil, potrivitmedicilor, săpăstrați un jurnal. Prinmarcareaalimentelor, a băuturilorșiaoricăroraltorlucruri care văconstituierutinazilnică, putețiidentificasaucelpuținrestrângecâmpulasupraoricărorfactori care favorizează un atac de migrenă la ceipredispuși. Multestudiiinternaționale au confirmatcâtevalegături. Printreaditiviiaflați sub acuzaregăsimglutamatul de sodiu, gasitîn condiment, însosul de soiașiînunelealimenteconservate; printresubstanțe, tiraminaconținutăînbrânzeturiîmbătrâniteșiînciocolată; sunt șitaninurile, conținutemai ales în vin roșu; șinitrațiiprezențiîncarneatratată.

Încele din urmă, stilul de viațăîn general artrebuiinvestigat: câte ore de somnaveti, sunteți la o dietă, mâncațialimentegrele? 

Stresulșianxietateareprezintă 36% din atacuri, urmate de stări de obosealăfizică de 19% șiobosealămentală de 10%.

Primulsfat al specialiștiloreste de aavea un stil de viațăechilibrat: program regulat, nutrițieechilibrată, odihnă. Dar chiarșiactivitateafizicăîiajută pe cei care suferă de dureri de cap recurente. La cel de-al 18-lea Congres al SocietățiiInternaționale de Cefalee, care a avut loc la Vancouver în 2017, a fostprezentat de Universitatea din Basel un studiucondus de Dr. Alice Minghetti, care a relevatfaptulcădatorităunuiantrenament aerobic în care exercițiile de intensitateridicată sunt alternate cu momente de odihnăsau de intensitatemoderată ("antrenament interval"), atacurile de migrenăscad. Ipotezaestecăactivitateafizicăpuneîncirculațiecantitățimaimari de oxigen care ajută la prevenireasaumenținereabolii sub control.

La un nivelocazional, un atacmigrenos, celpuțin o datăînviață, se întâmplăoricui, inclusivcopiilorșiadolescenților, darîncelemai grave forme, potrivit OMS (OrganizațiaMondială a Sănătății), durerile de cap se numărăprintreprimelelocuriprintrepatologii. Existămedicamenteanalgeticebune care oprescdurerea, dar au efectesecundareasupramucoaseistomacului. Natura, din fericire, ne-a oferitcâteva principii funcționale de plante, capabilesăprevinășisăcontracarezereaparițiaatacurilor de migrenă. Acestlucruesteconfirmat de numeroasestudiipublicateînrevisteinternaționaleautoritare.

Centrul de cercetareSpecchiasol a dezvoltat Lenimyr, un preparatcomplet natural.

"Este un suplimentalimentarbazat pe ghimbir, cu adăugarea de smirnașicafeină", explică Giuseppe Maria Ricchiuto, președinteleSpecchiasol. Conform literaturiiștiințifice, extractul de ghimbiracționeazăasuprareceptorilorspecifici, având o activitateanalgezică, antiinflamatorieșineuroprotectivăfoarteimportantă. Un studiu recent, publicatînmai 2017, confirmăfaptulcăextractele de smirnaposedă de asemeneaproprietățianalgezicesemnificative, care întărescrolulghimbirului. Efectul vasoconstrictor al cofeineicompletează o formularefoarteutilă.

Mod de administrare:Cate 1-2 capsule pe zi, la nevoie.A nu se consuma de catrecopii, femeilegravidesau care alapteaza.Produsulcontinecafeina (30 mg/2 capsule). A nu se depasidozazilnica de 400 mg de cafeina din toatesursele.

Cititi cu atentieprospectul.

SuplimentulalimentarLenimyrestedisponibil in FarmaciileRopharmasi pe www.ropharma-healthcare.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2752 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039595 (s)