News Flash:

Farcorelaxin, solutie injectabila - Tratament simptomatic al manifestarilor dureroase acute de tip spastic

19 Martie 2013
2446 Vizualizari | 0 Comentarii

Indicatii terapeutice
Tratament simptomatic al manifestarilor dureroase acute de tip spastic
de la nivelul tubului digestiv si cailor biliare.tratament simptomatic simptomatic al manifestarilor dureroase acute de tip spastic de la nivelul tractului genital.

Contraindicatii
-Hipersensibilitatela N-butilscopolamoniu sau la oricare dintre excipientii produsului
-glaucom cu unghi inchis
-ileus paralitic, atonie intestinala, megacolon toxic
-Hiperplazie benigna de prostata
<!--[if !supportLineBreakNewLine]--><!--[endif]-->
Precautii
Se recomanda prudenta in cazul administrarii produsului Farcorelaxin la pacientii cu:
-coronaropatii, tulburari de ritm, hipertiroidie;
-bronsitacronica, datorita cresterii vâscozitatii secretiei bronsice.

Reactii adverse
In timpul tratamentului cu Farcorelaxin pot sa apara: midriaza, cicloplegie, tulburari de vedere ( prin deficit de acomodare si adaptare ), fotofobie, cefalee, cresterea presiunii intraoculare, uscaciunea mucoasei bucale, scaderea secretiei lacrimale, scaderea secretiei traheobronsice, tahicardie, palpitatii, constipatie, retentie urinara, excitabilitate, iritabilitate, confuzie mentala la virstnici.

Supradoza
In caz de supradozaj pot sa apara reactii adverse atropinice intr-o forma mai grava: uscaciunea mucoasei bucale, midriaza, paralizia acomodarii, inhibarea secretiei glandelor exocrine, tahicardie, agitatie, confuzie mentala, halucinatii mergind pina la delir, deprimare respiratorie. In aceste situatii, se recomanda internarea pacientului intr-o unitate de terapie intensiva, injectarea subcutanata a 5 - 10 mg pilocarpina (antidot al supradozajului cu atropina si alte parasimpatolitice), tratament simptomatic si de sustinere a functiior vitale. 
Interactiuni
Asocieri de avut in vedere atropina si substante inrudite, antidepresive imipraminice, majoritatea antihistaminicelor blocante H1, antiparkinsoniene anticolinergice, antispastice atropinice, disopiramida, neuroleptice fenotiazinice—potentarea efectelor nedorite atropinice, cum sunt retentie urinara, constipatie, uscaciunea mucoasei bucale, etc. Bromura de N-butilscopolamoniu solutie nu se amesteca cu solutii alcaline si saruri de argint. Se recomanda prudenta in cazul administrarii produsului Farcorelaxin la pacientii cu insuficienta renala si / sau hepatica.

Sarcina si alaptarea
Intr-un studiu efectuat la iepure cu doze foarte mari de bromura de N-butilscopolamoniu s-a observat un efect embriotoxic slab. Pina in prezent , in clinica nu s-a raportat nici un efect malformativ. La nou-nascutii din mame tratate timp indelungat cu doze mari de medicamente cu proprietati anticolinergice, rareori s-au observat manifestari degestive legate de proprietatile atropinice (distensie abdominala, ileus meconial). Ca urmare, in timpul sarcinii se recomanda reducerea dozei si durata administrarii produsului. In cazul tratamentului de lunga durata si / sau cu doze mari si / sau in apropierea nasterii, este necesara supravegherea functiei digestive a nou-nascutului. Acest medicament nu este recomandat in timpul alaptarii, datorita scaderii secretiei lactate si excretiei derivatilor atropinici in lapte (risc de efecte atropinice la sugar la doze terapeutice).

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Conducatorii de vehicule sau cei care folosesc utilaje trebuie avertizati asupra riscului de tulburari de acomodare legat de utilizarea medicamentului.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]--><!--[endif]-->
Doze si mod administrare
Adulti. Doza uzuala este de 20 mg bromura de N-butilscopolamoniu (o fiola Farcorelaxin) administrata intravenos; daca este necesar, doza se poate repeta in de cursul aceleiasi zile, pe cale intravenoasa sau intramusculara profund.
Copii peste 5 ani. Doza uzuala este de 10 mg bromura de N-butilscopolamoniu (fiola Farcorelaxin ) pe zi, administrata intramuscular profund.
Copii sub 5 ani. Doza uzuala este de 5 mg bromura de N-butilscopolamoniu ( fiola Farcorelaxin ) administrata intramuscular profund , de 1-2 ori pe zi, in functie de virsta.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

contraindicatii reactii adverse supradoza interactiuni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1969 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020633 (s)