News Flash:

Extavia se utilizeaza pentru tratarea pacientilor adulti cu scleroza multipla

1 Martie 2013
1676 Vizualizari | 0 Comentarii

Actiune terapeutica
Substanta activa continuta de Extavia, interferon beta 1b, apartine grupului de „interferoni”. Interferonii sunt substante produse in mod natural de organism, care ajuta organismul in lupta impotriva diferitelor atacuri, cum ar fi infectiile virale. Nu se cunoaste inca exact modul de actiune al Extavia in cazul SM, dar interferonul beta pare sa regleze sistemul imunitar (sistemul natural de aparare al organismului) si sa previna recurentele de SM. Interferonul beta 1b este produs printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN-ului recombinant”. Interferonul beta 1b este produs de o bacterie care a primit o gena (ADN), devenind astfel capabila de producerea acestuia. Interferonul de substitutie beta 1b actioneaza in acelasi mod ca si interferonul beta, produs in mod natural.

Indicatii
Extavia se utilizeaza pentru tratarea pacientilor adulti cu scleroza multipla
(SM). SM este o afectiune a sistemului nervos in care inflamatia distruge stratul protector din jurul nervilor. Aceasta se numeste „demielinizare”. Este utilizat pentru tratarea pacientilor:
- care au prezentat simptomele SM („evenimentul demielinizant”) pentru prima data, iar acestea sunt destul de severe pentru a justifica tratamentul injectabil cu corticosteroizi (medicamente antiinflamatoare). Se utilizeaza atunci cand se considera ca pacientul prezinta un risc crescut de aparitie a SM. inainte de utilizarea acestuia, medicii trebuie sa excluda alte cauze ale simptomelor.
- care prezinta tipul de SM „recurenta remisiva”, atunci cand pacientul are atacuri (recurente) in timpul perioadelor fara simptome (remisii) si daca a avut cel putin doua recurente in ultimii doi ani;
- care prezinta SM secundar progresiva (un tip de SM care urmeaza SM recurente remisive), atunci cand boala lor este activa. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
Tratamentul cu Extavia trebuie initiat de catre un medic care are experienta in tratamentul SM. Tratamentul trebuie inceput cu 62,5 micrograme (un sfert de doza) o data la doua zile, doza urmand sa fie crescuta treptat pe parcursul a 19 zile pentru a atinge doza recomandata de 250 micrograme (8 milioane UI) administrata o data la doua zile. Extavia este administrat prin injectie subcutanata. Pacientii isi pot injecta singuri Extavia, cu conditia sa fi fost instruiti in prealabil. Tratamentul cu Extavia trebuie oprit la pacientii care nu raspund la acesta.

Contraindicatii
Extavia nu se administreaza persoanelor care prezinta antecedente de hipersensibilitate (alergie) la interferonul beta natural sau recombinant, albumina umana, sau oricare alt ingredient al acestui medicament. Tratamentul cu Extavia nu trebuie inceput in timpul sarcinii. Daca o pacienta ramane insarcinata in timpul tratamentului cu Extavia, trebuie sa se adreseze medicului. Extavia nu trebuie folosit in cazul pacientilor care prezinta in mod curent depresii severe si/sau care au predispozitii spre suicid. Extavia nu trebuie folosit in cazul pacientilor cu boala hepatica decompensata (atunci cand ficatul nu mai functioneaza normal).

Reactii adverse
Efectele secundare foarte frecvente asociate cu Extavia (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt simptome asemanatoare gripei, febra, frisoane si reactii la locul de injectie (inflamatie si durere la locul injectiei). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Extavia, a se consulta prospectul.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

actiune terapeutica administrare contraindicatii reactii adverse
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1693 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014770 (s)