News Flash:

Exjade, comprimate - Tratamentul supraincarcarii cronice cu fier datorata transfuziilor de sange frecvente

27 Februarie 2013
2945 Vizualizari | 0 Comentarii

Prospect
Forma de prezentare:
Comprimate disp. 125 mg, 250 mg, 500 mg; cutie x 28 sau 84 cpr.
Indicatii:
Tratamentul supraincarcarii cronice cu fier datorata transfuziilor de sange frecvente
(mai mult de 7 ml masa eritrocitara/kg si luna) la pacientii cu beta talasemie majora, cu varsta de 6 ani sau mai mult; tratamentul supraincarcarii cronice cu fier datorata transfuziilor de sange, atunci cand tratamentul cu deferoxamina este contraindicat sau inadecvat, la urmatoarele grupe de pacienti: cu alte tipuri de anemii, cu varste intre 2 si 5 ani, cu beta talasemie majora cu supraincarcare cu fier datorata transfuziilor de sange ocazionale (< 7 ml masa eritrocitara/kg si luna).

Doze si mod de administrare:
Doza zilnica initiala recomandata este 20 mg/kg. Doza de intretinere se individualizeaza o data la 3-6 luni, pe baza concentratiei plasmatice a feritinei dozata lunar; ajustarile se fac in trepte de 5-10 mg/kg. Nu se recomanda administrarea dozelor mai mari de 30 mg/kg, din cauza experientei clinice limitate.

Contraindicatii
Hipersensibilitate; asocierea cu alte tratamente de chelare a fierului, deoarece nu s-a stabilit siguranta unor astfel de asocieri; pacienti cu o valoare estimata a clearance-ului creatininei < 60 ml/min.

Atentionari:
In cazul in care concentratia plasmatica a feritinei scade constant sub 500 �g/l, trebuie avuta in vedere intreruperea tratamentului.

Precautii:
IH severa, control auditiv si oftalmologic la fiecare 12 luni. Se monitorizeaza functia cardiaca; la copii trebuie monitorizate la intervale regulate (la fiecare 12 luni) greutatea corporala, inaltimea si dezvoltarea sexuala. Nu se asociaza cu medicamente antiacide care contin aluminiu.

Reactii adverse:
Cele mai frecvente: tulburarile gastro-intestinale (greata, varsaturi, diaree sau dureri abdominale), eruptii cutanate, cresterea creatininemiei, calculi biliari, cefalee.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prospect contraindicatii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022201 (s)