News Flash:

Exalief se utilizeaza pentru tratarea adultlor care au crize convulsive partale

20 Februarie 2013
1430 Vizualizari | 0 Comentarii

Actiune terapeutica
Substanţa activa contnuta de Exalief, acetatul de eslicarbazepina, este transformata in organism in medicamentul antiepileptic eslicarbazepina. epilepsia este provocata de hiperactivitatea electrica a creierului. Pentru ca impulsurile electrice sa fie transmise de-a lungul nervilor, sodiul trebuie sa ajunga rapid in celulele nervoase. Se considera ca eslicarbazepina actoneaza prin blocarea „canalelor de sodiu dependente de voltaj”, ceea ce impiedica sodiul sa ajunga in celulele nervoase. Aceasta reduce activitatea celulelor nervoase de la nivelul creierului, reducand intensitatea si numarul crizelor.

Indicatii
Exalief se utilizeaza pentru tratarea adultlor care au crize convulsive partale
(crize epileptice), cu sau fara generalizare secundara. Acesta este un tip de epilepsie in care hiperactivitatea electrica se manifesta intr-o emisfera a creierului, provocand simptome precum miscari bruste, spasmodice, intr-o parte a corpului, perturbari ale auzului, simţului olfactiv sau vizual, amorţeala sau atacuri neasteptate de panica. Generalizarea secundara apare atunci cand hiperactivitatea ajunge sa afecteze complet creierul. Exalief trebuie utilizat numai in asociere cu alte medicamente antiepileptice. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reţeta.

Administrare
Tratamentul cu Exalief se incepe la o doza de 400 mg odata pe zi, urmand ca dupa una sau doua saptamani doza sa fie marita pana la doza standard de 800 mg o data pe zi. Doza poate fi marita la 1 200 mg o data pe zi, in functe de raspunsul pacientului la tratament. Exalief se poate administra cu sau fara alimente. Exalief se utilizeaza cu precaute la pacienti cu varste peste 65 de ani deoarece nu exista suficiente informati despre siguranţa medicamentului la aceasta grupa de pacient. De asemenea, Exalief se utilizeaza cu precaute la pacienti cu afectuni renale, iar doza trebuie modificata tnand cont de modul in care functoneaza rinichii. Nu se recomanda utilizarea medicamentului la pacienti cu afectuni renale sau hepatice severe. Exalief nu este recomandat copiilor cu varsta sub 18 ani.

Contraindicatii
Exalief nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la acetatul de eslicarbazepina, la oricare alt ingredient al acestui medicament sau la alt derivat de carboxamida (medicamente cu o structura similara acetatului de eslicarbazepina, cum ar fi carbamazepina sau oxcarbazepina). Este interzisa utilizarea medicamentului la persoanele cu bloc atrioventricular de gradul doi sau trei (o problema cu transmisia electrica la nivelul inimii).

Reactii adverse
Aproape jumatate dintre pacienti tratat cu Exalief au prezentat efecte secundare. Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Exalief (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt ameţeala si somnolenţa. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Exalief, a se consulta prospectul.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

actiune terapeutica administrare contraindicatii reactii adverse
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1437 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014077 (s)