News Flash:

Evitati pe cat posibil stresul! Va poate imbolnavi grav! Iata ce boli riscati

21 Martie 2013
1914 Vizualizari | 0 Comentarii

Stresul cauzeaza mari probleme de sanatate. Iata doar cateva afectiuni pe care le riscati din cauza stresului zilnic.

Insomnia - Această tulburare a somnului este întâlnită în astenii, boli psihice, nevroze. Insomnia de scurtă durată survine, cel mai adesea, din cauza oricăror schimbări care implică stres. De asemenea, insomnia apare după emoţii, eforturi intelectuale intense sau conflicte emoţionale.

Stresul psihologic, adăugat altor factori de risc, creşte ricul de a dezvolta această boală. De aceea, pe lângă tratamentul specific pentru ulcer, se recomandă modificarea stilului de viaţă: renunţarea la fumat, limitarea consumului de cafea şi de băuturi alcoolice şi reducerea stresului. Aceste măsuri ajută la vindecarea ulcerului şi pot preveni recidiva.

Hipertiroidia este declanşată la rândul ei de stres. Astfel, în condiţii de stres, metabolismul se accelerează şi determină simptomele specifice hipertiroidiei: agitaţie, anxietate şi pierdere în greutate. Iar tiroida nu poate susţine singură secreţia de hormoni în exces, ca răspuns la stimulii stresanţi.

Hipertensiunea arterială - Stresul poate creşte tensiunea arterială. Emoţiile negative de tip furie, criticism exagerat, pesimism, asociate cu un efort fizic sau intelectual excesiv şi incapacitatea de relaxare, duc la boli cardiovasculare gen hipertensiune arterială.

Depresia - Stresul poate declanşa depresii pentru că persoana stresată consumă prea multe resurse ale organismului, printre care şi serotonina, „hormonul fericirii“. Iar evenimentele de viaţă stresante precum decesul unei persoane apropiate sau divorţul cauzează modificări neuronale permanente, care predispun persoana la episoade ulterioare de depresie.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

insomnia stresul psihologic ulcer hipertiroidia depresia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2079 (s) | 34 queries | Mysql time :0.054589 (s)