News Flash:

Esti obosit in permanenta? Iata alimentul care te poate ajuta sa te refaci

10 Ianuarie 2014
3871 Vizualizari | 0 Comentarii
Laptele este necesar pentru persoanele care depun efort fizic şi intelectual, dar şi pentru cei care se simt epuizaţi sexual. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, ne spune de ce este indicată o cură de lapte vara.
Răcoritor, uşor, uleios, pur şi hrănitor, laptele participă la formarea ţesutului muscular şi osos şi vindecă bolile stomacului.
Substanţele minerale, enzimele şi proteinele care se găsesc în lapte ajută la formarea factorilor de apărare a organismului împotriva diferiţilor microbi, inclusiv împotriva bacilului tuberculozei.
Prin efectul său diuretic, laptele curăţă rinichii şi tractul urinar.
De asemenea, laptele fortifică şi redă strălucirea pielei. Inlătură senzaţia de arsură a palmelor, picioarelor şi ochilor, curăţă sangele, activează digestia, înlătură extenuarea şi acţionează ca un tonic.
De aceea, laptele este un aliment ideal pentru oamenii bolnavi, căci restabileşte starea de sănătate şi ne ajută să trăim mai mult.
Imbătranirea prematură poate fi prevenită dacă introducem laptele în alimentaţia noastră zilnică, ajutand astfel corpul să se regenereze de la sine. In cazul varstnicilor, laptele îi fereşte de inconvenientele care apar odată cu varsta.
Medicina tradiţională indiană recomandă cura de lapte în următoarele afecţiuni: ulcer gastric şi duodenal, hiperaciditate, febră, constipaţie cronică, boli ale rinichilor şi vezicii urinare, dureri de cap, nevroze, depresii, umflarea mainilor şi picioarelor, obezitate.
Care sortiment ţi se potriveşte
Laptele de capră este uşor digerabil, cu un conţinut de grăsimi mai mic decat cel de vacă. Vindecă bolile pulmonare, bolile de rinichi şi afecţiunile vezicii urinare.
Laptele de oaie are gust sărat şi vindecă bolile urinare şi ale vezicii urinare. Are efect afrodiziac.
Laptele de bivoliţă are gust dulce, măreşte cantitatea de spermă, înlătură oboseala, este hrănitor şi dă vitalitate.
Atenţie! Laptele de bivoliţă conţine mai multă grăsime decat laptele de vacă, este mai răcoros şi mai greu şi de aceea poate produce indigestie.
Toate tipurile de lapte sunt mai bune dacă au fost încălzite înainte de a fi consumate, dar fierberea prelungită (10-15 minute) face laptele greu digerabil şi îi scade foarte mult valoarea nutritivă şi capacitatea terapeutică.

Citeste si: Tabletele cu fier reduc considerabil oboseala  
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte tuberculoza oboseala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1798 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021198 (s)