News Flash:

Este considerat cel mai sanatos aliment din lume

19 Noiembrie 2017
580 Vizualizari | 0 Comentarii

E cel mai sanatos aliment din lume. La fel si alte vegetale cu frunze de culoare verde inchis, deoarece acestea ofera cei mai multi nutrienti per calorie. Si este un adevarat depozit natural de vitamine si minerale.

Contine saruri minerale – sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C), acid folic, lipide, glucide, aminoacizi. Interesant in cazul spanacului este ca, desi nu contine atat de mult fier cum se credea in trecut, fiind devansat de alte legume, totusi contine o substanta numita saponina, ce are proprietatea de a ajuta organismul sa asimileze bine fierul. Nu e greu sa-l introduci in dieta zilnica pentru ca spanacul poate fi preparat in multe moduri, insa cele mai sanatoase sunt supele de spanac, sucul si salatele cu spanac.

Ingrediente pentru o salata:

  • 500 g spanac
  • 2 oua
  • zeama de lamaie
  • sare
  • trei linguri cu ulei
  • o lingura cu hrean
  • o ceapa
  • patrunjel

Mod de preparare:

Spanacul se spala in cateva ape, se scurge, iar apoi se taie fideluta. Se amesteca bine cu ulei, zeama de lamaie, hrean, ceapa si verdeata tocata. Se garniseste cu ridichi si oua.

Mancare de spanac cu ou: cea mai sanatoasa reteta

Ingrediente pentru supa-crema:

  • 300 g spanac
  • o lingura cu faina
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • apa

Mod de preparare:

Se curata spanacul, se spala foarte bine si se pune la fiert. Dupa zece minute se scurge si se paseaza. Separat se caleste faina in unt si se stinge cu zeama in care a fiert spanacul, turnata cate putin. Se amesteca impreuna cu piureul de spanac, se adauga sare, piper si se mai da intr-un clocot.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vegetale frunze verde inchis
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2375 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030857 (s)