News Flash:

Essiac, ceaiul care ajuta la vindecarea cancerului

25 Aprilie 2012
4669 Vizualizari | 0 Comentarii

Ceaiul Essiac este o formula din opt plante sub forma de pulbere. Plantele sunt crescute, culese, facute pulbere si apoi mixate respectand cu strictete reteta originala. Pulberea de plante este apoi consumata sub forma de infuzie ce se prepara cu respectarea instructiunilor de utilizare prezente in fiecare plic de ceai.

Ceaiul Essiac a fost utilizat din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave. Formula originala i-a fost transmisa de un vraci indian Ojibway. Plantele aflate in compozitia acestui preparat curata sangele si hranesc celulele individual, imbunatatindu-le rezistenta si integritatea. Plantele din aceasta formula au ajutat mii de persoane din toata lumea sa-si recapete sanatatea fara a avea efecte negative.

 Fiecare planta din formula are anumite proprietati care pot ajuta organismul in mai multe feluri:

1. Ciulinele sfant: Ciulinele sfant este cunoscut ca avand efecte antibiotice care curata si stimuleaza sistemul digestiv.

2. Radacina de brusture: Folosit separat, brusturele este utilizat frecvent ca stimulent digestiv si al apetitului datorita stimularii secretiilor gastrice si biliare. Printe afectiunile pe care obisnuieste sa le trateze se numara: anorexie, afectiuni renale, cistite, arsuri, urcioare, dureri, reumatism, guta, sciatica si o multitudine de afectiuni cutanate. De asemenea, elimina excesul de fluid din organism si este o sursa de crom, magneziu, silicon si thiamine.

3. Laminaria (alga bruna):  Laminaria contine mult iod si minerale rare si regleaza activitatea glandei tiroide si metabolismul.
 
4. Trifoi rosu: Trifoiul rosu este utilizat pentru a purifica sangele. De asemenea se utilizeaza ca anti-spasmodic si reducele simptomele de bronsita si tusea. Se utilizeaza frecvent impreuna cu brusturele si macrisul galben pentru tratarea eruptiilor si a altor afectiuni cutanate.

Trifoiul rosu este o sursa de multi nutrienti printre care enumeram calciu, crom, magneziu, niacin, fosfor, potasiu, thiamin si vitamina C. Trifoiul rosu este considerat si ca una dintre cele mai bogate surse de isoflavone (substante solubile in apa care se comporta ca estrogenii si sunt gasite in multe plante).

Isoflavonele izolate din trifoiul rosu au fost studiate pentru eficienta lor in tratarea unor forme de cancer. Se crede ca isoflavonele previn proliferarea celulelor canceroase si chiar ca acestea pot distruge celule canceroase. Testele pe animale si de laborator au descoperit ca isoflavonele din trifoiul rosu pot proteja impotriva dezvoltarii celulelor de cancer la san.
 
5. Ulm cu coaja neteda: Scoarta ulmului cu coaja neteda intareste si calmeaza mucoasele si dizolva mucusul in exces din organe, tesuturi, ganglioni limfatici si terminatiile nervoase. De asemenea, ajuta la detoxifierea organismului si intretine oasele si articulatiile. A fost utilizat pentru a trata afectiuni ale sistemului digestiv precum: gastrita, ulcere si colite, precum si alte afectiuni cum ar fi hemoroizii, vaginite si diverse afectiuni cutanate.
 
6. Radacina de revent turcesc: Radacina de revent are actiune purgativa excelenta pentru tratarea constipatiei si efect astringent care activeaza curatarea intestinului. Are abilitatea de a curata toxinele depozitate in intestin si proprietati antiseptice.
 
7. Nasturel: Nasturelul este o sursa naturala bogata in phenylethylisothiocyanate (PEITC), care ii da plantei gustul piperat distinctiv.

Studii stiintifice au aratat ca PEITC poate distruge celulele canceroase si poate preveni agentii ce produc cancer sa fie metabolizati in carcinogeni si stimuleaza activitatea enzimatica implicata in detoxifierea (eliminarea) carcinogenilor.

In anii 1990, teste ce includeau adminsitrarea de nasturel la fumatori a demonstrat ca fumatorii care consumau cate 50 grame de nasturel la fiecare masa erau protejati de o substanta carcinogena foarte puternica (NKK) asociata cu tutunul si care cauzeaza cancer pulmonar.

Nasturelul contine de asemenea methylsulphinylalkyl glucosinolate, un precursor al mai multor methylsulphinylalkyl isothiocyanate (MEITC) - cel mai des intalnite in broccoli si varza de Bruxelles si impreuna acesti compusi formeaza o arma mult mai puternica impotriva cancerului.
 
8. Macris marunt:  Macrisul marunt distruge tesuturile straine (precum masele tumorale) si depozitele toxice din organism si stimuleaza sistemul imunitar al organismului. Macrisul marunt este foarte bogat in vitamine si minerale. De asemenea, acesta reduce inflamatiile.
 
In plus fata de proprietatile specifice fiecarei plante, combinarea lor in acest mod genereaza un efect sinergetic despre care exista dovezi ca reduce sau elimina tumorile canceroase si trateaza multe alte afectiuni.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceaiul essiac ciulinele sfant laminaria trifoi rosu nasturel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1744 (s) | 23 queries | Mysql time :0.045484 (s)