News Flash:

Elemente de estetica faciala

25 Martie 2011
1919 Vizualizari | 0 Comentarii
prof univ dr Norina Forna
Estetica faciala reprezinta unul dintre cele mai cercetate domenii ale medicinii. Pentru a schimba ceva din estetica faciala, la ora actuala se folosesc tehnici chirurgicale cu minima invazivitate si substante care sa nu produca efecte adverse considerabile. Chiar daca substantele utilizate prezinta un risc alergogenminim, exista situatii când o astfel de interventie poate complica starea de sanatate.

Chirurgia estetica faciala
 a devenit un domeniu medical amplu, atât din punctul de vedere al cercetarii, cât si din punctul de vedere al solicitarii si al punerii în practica, în special la nivelul obrajilor, al buzelor sau al zonei pleoapelor. Majoritatea cerintelor se axeaza pe refacerea în volum a zonelor repective sau pe îndepartarea ridurilor, în cazul persoanelor care ajung la o vârsta mai înaintata sau la care vârsta biologica este mult mai înaintata decât vârsta cronologica.

Dorinta de a fi mai tânar si de a avea un aspect cât mai placut si „cerut" de societatea secolului al XXI-lea este în plina ascensiune. În multe situatii nu se mai tine cont de efectele secundare care pot sa apara în urma interventiilor, ci de dorinta de a scoate în evidenta personalitatea fiecarui individ si senzualitatea. Persoanele care doresc sa apeleze la chirurgia estetica este bine ca, înainte de a solicita o astfel de interventie, sa se documenteze în privinta tehnicii utilizate, a substantelor folosite, precum si a contraindicatiilor, care sunt de importanta majora. Dorinta de a parea mai tânar si de a emana mai multa senzualitate poate sa puna în pericol alte aspecte care tin de particularitatea fiecarui caz clinic.

În comparatie cu alte tari din Uniunea Europeana, în care medicul stomatolog are competenta de a face si o serie de proceduri de chirurgie estetica, la noi în tara cei care doresc sa apeleze la un astfel de tratament trebuie sa contacteze un medic dermatolog sau un medic specializat în chirurgie estetica faciala.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

estetica faciala tehnici chirurgicale minima invazivitate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1489 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015029 (s)