News Flash:

Efectele NOCIVE ale consumului de fast-food asupra organismului

11 Februarie 2014
1476 Vizualizari | 0 Comentarii
Indicele de masa corporala (IMC) al unei persoane creste cu 0,03% de fiecare data când aceasta consuma mâncare fast-food, se arata într-un studiu al cercetatorilor americani, publicat în Bulletin of the World Health Organisation.
Datele studiului au relevat, de asemenea, ca, între 1999 si 2008, numarul meniurilor fast-food consumate anual de o persoana, la nivel global, a crescut de la 27% la 33% în intervalul 1998 - 2008. În aceeasi perioada de timp, indicele mediu de masa corporala din cele 25 de tari dezvoltate a crescut de la 25,8% la 26,4%, conform dailymail.co.uk.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din California au ajuns astfel la concluzia ca fiecare meniu fast-food cauzeaza o crestere cu 0,03% a indicelui de masa corporala.

Vezi si: 
Mancarea fast-food favorizeaza dementa 

O persoana cu IMC între 18,5% si 24,9% are o greutate normala, un IMC între 25% si 29,9% semnaleaza ca o persoana este supraponderala, iar un IMC de peste 30% reprezinta un simptom al obezitatii.

Acest studiu este primul care examineaza efectele consumului de mâncaruri fast-food asupra obezitatii si ale impactului economic al fenomenului, sustinând ca guvernele ar trebui sa ia masuri concrete de prevenire a obezitatii si a urmarilor sale pe termen lung - diabet, boli cardiovasculare si cancer.

Vezi si: 
Produsele fast food favorizeaza depresia 

"Daca guvernele nu vor lua masuri pentru reglarea economiei, piata (...) va continua sa promoveze obezitatea în toata lumea, cu urmari dezastruoase pentru sanatatea publica si productivitatea economica", a declarat Roberto De Vogli, coordonatorul studiului, de la Departamentul de stiinte ale sanatatii publice al Universitatii din California, Davis.

Studiul se concentreaza pe tarile dezvoltate, însa descoperirile acestuia sunt relevante si pentru tarile în curs de dezvoltare, deoarece "practic, toate natiunile au trecut printr-un proces de globalizare si de reglare a pietei - mai ales în ultimele trei decenii", a afirmat Roberto De Vogli.
Cele mai mari cresteri ale IMC au fost înregistrate în Canada, Australia, Irlanda si Noua Zeelanda, în timp ce cresterile cele mai reduse se înregistreaza în tarile cu reglementari de piata mai stricte, precum Italia, Olanda, Grecia si Belgia. Mediafax.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

meniu fast food indice glicemic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2019 (s) | 23 queries | Mysql time :0.055807 (s)