News Flash:

Efectele negative ale consumului de mezeluri

18 August 2011
3718 Vizualizari | 0 Comentarii

Cercetatorii de la Facultatea de Medicina Harvard au vrut sa vada ce efect are asupra sanatatii consumul zilnic de mezeluri dar si de produse din carne proaspata, de vaca, porc sau miel. Studiul a analizat rezultatele a aproximativ 2000 de cercetari, desfasurate pe circa 1,2 milioane de persoane din 10 tari.

Potrivit oamenilor de stiinta, ingerarea zilnica a 50 g de mezeluri, de exemplu, un hot-dog, cateva felii de salam ori de costita afumata, creste cu 42% riscul de a dezvolta o boala cardiovasculara si cu 19% riscul de diabet.

Aditivii din mezeluri raman in organism chiar si un deceniu

De asemenea, s-a stabilit ca arteroscleroza (ingrosarea peretilor arterelor mari) este favorizata de conservantii pe baza de nitrati, care scad toleranta la glucoza, ceea ce conduce la dezvoltarea diabetului.

Cercetatorii americani sustin ca se impune realizarea mai multor studii despre consumul de carne si efectele sale asupra sanatatii (mai ales in legatura cu cancerul de colon), separat pe carnea proaspata si carnea conservata. Numai asa o persoana mai sensibila poate alege in cunostinta de cauza ce alimente trebuie incluse in dieta sa. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

arteroscleroza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1511 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012082 (s)