News Flash:

Efectele miraculoase ale verzei kale

17 Decembrie 2014
1745 Vizualizari | 0 Comentarii
Kale  (Brassica oleracea) – este o specie de varza foarte apeciata petru beneficiile sale asupra sanatatii. Nu este o leguma foarte populara, in ciuda faptului ca are un gust bun, dar a inceput sa castige din ce in ce mai multi adepti in randul vegetarienilor si al persoanelor care vor sa manance cat mai sanatos.
Varza Kale contine potasiu, fosfor, zinc, fier, calciu, vitamina K, vitamina B12 si vitamina A, iar datorita continutului scazut de calorii este indicata in curele de slate .
Varza Kale se inrudeste cu alte legume, cum ar fi varza obisnuita, broccoli si conopida. Este disponibila in doua culori: verde prafuit, respectiv mov. Ambele soiuri de varza Kale sunt comestibile, insa cea mov este utilizata si in scop ornamental datorita coloritului deosebit.
Plantele cu frunze verzi sunt extrem de bogate in vitamine si minerale si au un rol fundamental in prevenirea dezvoltarii si inmultirii celulelor canceroase. Alaturi de spanac, patrunjel, varza si branza, planta Kale contine o cantitate extrem de mare de Vitamina K. De aceea ea nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica, mai ales pentru ca are un gust delicios.

UIMITOAREA cura cu varza creata

Ce afectiuni tratezi daca bei doua pahare de suc de varza pe zi
 
Proprietati kale
Despre Kale se spune ca este un adevarat izvor de sanatate. Beneficiile acestei plante sunt legate de concentratia marita de antioxidanti si vitaminele A, C si K. Este o sursa neasteptata de proteine, flavonoide si fibre. Pentru o planta, aceasta compozitie este una extrem de stranie, sau unica. Kale contine necesarul de fibre care nu se poate gasi in carne.
Kale este una din plantele cele mai bogate in fier. Contine mult mai mult fier   decat carnea de vita. Acest tip de varza contine mai mult calciu chiar si decat produsele lactate. Calciul din Kale este mult mai usor absorbit de organismul nostru. Kale are in compozitia sa betacaroten, unul din antioxidantii esentiali in prevenirea cancerului si a bolilor de inima.
O cupa de Kale contine 1,020% Vitamina K, 200% Vitamina C, 180% Vitamina A, 15% din necesarul zilnic de calciu   si Vitamina B6, 190% din necesarul zilnic de vitamina A, 40% magneziu  , 5 g de fibre si 36 de calorii. Contine si luteina, potasiu, fosfor, mangan si cupru.

Efecte terapeutice kale
Kale este un aliat de exceptie impotriva celor mai frecvente afectiuni si boli grave. Sa vedem ce putem trata cu ajutorul acestei legume verzi:
• Anemiile feriprive
• Astenia de primavara
• Imunitate   scazuta
• Bacterii, microbi si infectii
• Osteoporoza   si alte boli de oase
• Cataracta si alte afectiuni oculare
• Imbatranirea precoce
• Colesterolul mare
• Boli de inima
• Diferite tipuri de cancer
• Circulatia sangvina dereglata
• Tumori si scleroza
Contraindicatii
Ca orice alt medicament, indiferent de este el sintetic sau natural, vaza Kale trebuie consumata cu moderatie si prudenta. Vitamina K din kale poate crea probleme celor care urmeaza un tratament pe baza de autocoagulante.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

varza kale colesterol
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2471 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021420 (s)