News Flash:

Efectele benefice ale sucului de morcovi

2 Septembrie 2011
3226 Vizualizari | 0 Comentarii

Aliment ideal datorita combinatiei sale de elemente ce hranesc intreg organismul, morcovul poate fi utilizat atat intern cat si extern (ca decoct, sub forma de morcov ras, cataplasme din frunze de morcov proaspete, pisate, lotiuni din decoct de frunze). 

Sucul de morcovi constituie cea mai importanta sursa de vitamina A si in special de provitamina A (binecunoscutul caroten, cu efecte benefice pentru vedere si piele), pe langa o serie de alte vitamine: B, C, D, E, G, K. Sucul ofera un bogat continut de zaharuri (levuloza si dextroza), cat si de saruri minerale (brom, calciu, cupru, fosfor, magneziu, mangan, potasiu, sulf, etc.), asparagina si daucarina.

Baut in combinatie cu alte legume, dimineata, putem consuma 400 - 600 ml suc pe stomacul gol. Specialistii recomanda morcovii sau sucul de morcovi ca pe un aliment care ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia zilnica, dar in privinta cantitatii de suc ce poate fi consumata zilnic, parerile sunt impartite - multi specialisti spun ca volumul nu ar trebui sa depaseasca 50 - 60 ml pe zi (evident, vorbim despre un consum constant si de lunga durata si nu despre cura cu suc de morcovi). 

Sucul de morcovi este usor asimilabil, avand un gust placut, dar poate reprezenta in acelasi timp un important ingredient al diferitelor combinatii de sucuri de legume. Astfel, in cura cu suc de morcovi, putem bea 200 ml pe zi, dimineata, inainte de masa, timp de trei saptamani, cu pauza de o saptamana. In cazuri speciale, in care sucul de legume devine aliment de baza, se pot bea pana la doi litri pe zi. Desigur, daca nu exista alte tipuri de sensibilitati.

Morcovii tineri, proaspat culesi si puternic colorati au efecte terapeutice mai puternice. Tine cont de faptul ca partea verde de la capatul morcovului nu se foloseste in prepararea sucului, deoarece poate avea efecte iritative asupra tubului digestiv. De asemenea, e recomandabil sa bei sucul cat este proaspat.

Efectele benefice ale sucului de morcovi
1. Stimuleaza apetitul, avand, in plus, un rol important in procesul de digestie 
2. Contribuie la cresterea numarului de globule rosii si la procentajul hemoglobinei
3. Reintinereste celulele 
4. Stimuleaza functiile hepatice
5. Este un factor important ce se opune gastritelor si ulcerelor gastroduodenale

Sfaturi utile
- Nu curata morcovii de coaja, spala-i bine de pamant si perie-i sub un jet de apa rece;

- Aplicat pe piele 30 de minute, sucul de morcovi intinereste tesuturile;

-  Morcovul sporeste numarul globulelor rosii si procentajul hemoglobinei (pe care o reinnoieste);

- Morcovul reintinereste celulele si stimuleaza functiile hepatice;

- Morcovul este o gustare sanatoasa ce poate inlocui biscuitii, de exemplu;

- Betacarotenul este un bun agent antioxidant impotriva radicalilor liberi care grabesc imbatranirea.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

morcovul sfaturi utile
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1584 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014370 (s)