News Flash:

Eczemele endogene

19 Iunie 2012
4582 Vizualizari | 0 Comentarii

Din punct de vedere epidemiologic, eczema este una dintre cele mai frecvente afectiuni dermatologice, conform mai multor autori, constituind intre 20% si 30 % din totalul spitalizarilor.

Eczema sau dermatita reprezinta o afectiune cutanata de tip inflamator, caracterizata prin leziuni polimorfe succesive de tip eritem, papula, vezicula, scuama, asociate cu simptomatologie de tip prurit.
Evolutia acestei maladii este, de cele mai multe ori, recidivanta, iar cauzele sunt multiple, atat externe (exogene), cat si interne (endogene). Din punct de vedere epidemiologic, eczema este una dintre cele mai frecvente afectiuni dermatologice, conform mai multor autori, constituind intre 20% si 30% din totalul spitalizarilor. Pe de alta parte, costul socio-economic determinat de eczema se reflecta in internarile de lunga durata, tratamentul complex si deseori dificil, precum si in recidivele extrem de frecvente.
Cuvantul "eczema" deriva din cuvantul grecesc "ekzein", care inseamna oparit, ceea ce subliniaza caracterul clinic al leziunilor eczematoase.

Exista autori care realizeaza o anumita diferentiere intre termenii de "eczema" si "dermatita", afirmand ca dermatita reprezinta o reactie acuta, in timp ce eczema constituie o afectiune cronica.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

afectiune cronica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019981 (s)