News Flash:

Durerea in cursul injectarii pentru anestezie

31 Mai 2012
1699 Vizualizari | 0 Comentarii

Aceasta este, intr-o oarecare masura, inevitabila, dar poate fi redusa prin: relaxarea pacientului, aplicarea topica de anestezic local, injectarea precisa, lenta de solutie. Sedarea are drept scop de a obtine un pacient relaxat, in conditii de confort, treaz, care este capabil sa-si deschida gura la cerere si fara pierderea constientei sau reflexului laringeal. Pacientul va resimti o relaxare generala, o senzatie de furnicaturi de regula la nivelul degetelor si va descrie o stare de relativa ebrietate.

Cuprinde doua aspecte: administrarea unui amestec de oxid nitric si oxigen; cel care efectueaza sedarea recurge la o exprimare rapida cu efect semihipnotic.
Postsedarea: trebuie sa acordam un timp de 30 minute 1 ora, intr-un ambient linistit. Pacientul trebuie sa fie condus acasa si nu are voie sa conduca automobilul timp de 12 ore.

PRACTICA OBISNUITA.
Exista un numar mare de solicitari pentru anestezie si, fara indoiala, ele nu pot fi in totalitate efectuate in mediu spitalicesc. Echipa ideala pentru efectuarea extractiilor si a interventiilor stomatologice simple, sub anestezie generala, este reprezentata de stomatolog, anestezist si asistent. Anestezia in cabinet se administreaza la pacientii care nu au afectiuni care necesita spitalizarea, majoritatea anesteziilor durand de la inductie pana la recuperare.

CONSIMTAMANT SCRIS.
Anestezia este deosebit de importanta si, la anamneza, este necesar sa aflam de la pacient toate afectiunile sale, pentru a se putea desfasura o interventie stomatologica fara riscuri. Trebuie tinute evidente corect, la zi, ale tuturor tratamentelor si interventiilor efectuate, iar inaintea anesteziei sau sedarii trebuie obtinut consimtamantul scris. Pacientilor trebuie sa li se asigure instructiuni si sfaturi clare pre si postratament.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

injectarea precisa efect semihipnotic practica obisnuita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1941 (s) | 34 queries | Mysql time :0.060562 (s)