News Flash:

Dr. Oz iti recomanda cateva alimente care previn cancerul de stomac

16 Mai 2018
15546 Vizualizari | 0 Comentarii

Cercetarile arata ca exista alimente care pot sa reduca cu mai mult de 50% riscul de a face cancer la stomac. Astfel, cu cat incluzi in dieta ta zilnica mai multe dintre aceste alimente, cu atat iti vei proteja mai bine organismul de dezvoltarea celulelor canceroase. Printre simptomele care semnaleaza un cancer gastric se numara durerea in capul pieptului, lipsa poftei de mancare, scadere in greutate si anemia. Iata cateva alimente care previn cancerul de stomac, potrivit dr. Oz:

  1. Mandarinele, clementinele, portocalele: In general, fructele citrice contin o cantitate insemnata de vitamina C care distruge radicalii liberi. Acesti agenti se formeaza in mod normal in organism, dar sunt toxici si ataca ADN-ul unei celule, favorizand astfel aparitia cancerului, avertizeaza Dr. Oz. De asemenea, citricele au un continut mare de flavonoizi care se gasesc in mare parte in coaja lor. Nu uita sa consumi in fiecare zi cite o portocala sau alt fruct din categoria citricelor!
  2. Morcovii si cartofii dulci: Betacarotenul din morcovi are o actiune asemanatoare vitaminei C, distrugand radicalii liberi si prevenind imbolnavirea celulelor. De asemenea, carofii dulci au pe langa betacaroten din plin si acid cafeic, care are rolul de a preveni angiogeneza, adica procesul de formare a noilor vase de sange care aprovizioneaza tumorile canceroase. Dr. Oz recomanda sa consumi macar o jumatate de cana cu cartofi dulci si 3 morcovi in fiecare saptamana.
  3. Varza de Bruxelles: Varza de Bruxelles are un continut bogat in sulforafan, care stimuleaza producerea enzimelor de catre ficat si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Efectul detoxifiant se constata foarte repede, in maxim 24 de ore de la consumul unei portii de varza de Bruxelles, sustine Dr. Oz. Asadar, nu ezita sa consumi macar o data pe saptamana cate o portie de varza de Bruxelles sau alte legume din familia cruciferelor, cum ar fi conopida, broccoli, varza.
  4. Ceapa si usturoiul: Alicina este o substanta care se regaseste din plin in aceste alimente si are un puternic efect anticancerigen. Un mic truc de care trebuie sa tii cont: marunteste ceapa sau usturoiul si lasa-le 10 minute sa stea inainte de a le folosi pentru gatit, deoarece atunci se combina substantele anticancerigene si ofera protectie stomacului.

Sursa: Eva.ro

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cancer gastric
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2740 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022691 (s)