News Flash:

Dr. Oz iti dezvaluie 5 alimente care te protejeaza de cancerul ovarian

27 Septembrie 2011
3077 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit Institutului American de Cancer, cele mai intalnite simptome ale cancerului ovarian sunt: durerile pelvine si abdominale, sangerarile vaginale inexplicabile, menstruatia neregulata, durerile inexplicabile de spate care se inrautatesc, starea de oboseala permanenta, balonarea, greata, voma sau lipsa poftei de mancare. 

7 indicii ale cancerului ovarian 

Factorii genetici nu ii putem modifica, insa dieta o putem schimba, numeroasa studii aratand ca ceea ce mancam are o mare influenta asupra cancerului. Numeroasele studii realizate de-a lungul timpului au scos la iveala faptul ca trebuie sa evitam un consum ridicat de carne rosie si grasimi saturate (care se gasesc in toate produsele de origine animala: carne, oua, lactate) si sa ne bazam pe carnea de peste, fructe si legume proaspete, ceai verde. Iata cateva alimente care te protejeaza de cancerul ovarian, recomandate de dr. Mehmet Oz si dr. William W. Li, presedintele Fundatiei Britanice de Angiogeneza: 

1. Peste gras
Datorita continutul ridicat in acizi grasi omega-3, carnea de peste reduce riscul de cancer ovarian cu 30%, potrivit unor studii realizate recent. Este recomandat sa consumi saptamanal cate 2-3 portii de peste, cum ar fi somon, hering, sardine, macrou, cod. Cele mai bune modalitati de preparare sunt: fiert la abur si copt.

2. Struguri
Resveratrolul pe care-l gasim in struguri, extract de struguri si vin rosu inhiba angiogeneza (procesul de formare a noilor vase de sange care aprovizioneaza tumorile canceroase) cu 60%, explica dr. Li.

3. Rosii
Un studiu realizat pe un esantion de 13.000 de femei arata ca o jumatate de cana cu rosii consumate de 5-6 ori pe saptamana reduce cu 60% riscul de a dezvolta cancer ovarian. Substanta responsabila de protectia oferita este licopenul, care se gaseste in cantitate mai mare in rosiile gatite, spre deosebire de cele in stare cruda.

16 analize si investigatii utile in diagnosticul cancerului ovarian 

4. Ceapa
Contine o bogatie de substante anticancerigene si s-au facut numeroase studii care atesta faptul ca ceapa este printre cele mai puternice alimente care ne protejeaza de aceasta boala. In special ceapa rosie este recunoscuta pentru faptul ca reduce cu 60% riscul de orice tip de cancer. Retine ca ceapa trebuie consumata in stare cruda, deoarece prin fierbere se distrug substantele anticancerigene. Este recomandat sa consumi zilnic cate o jumatate de ceasca de ceapa.

5. Andive, spanac, broccoli
Toate contin o substanta numita kemferol care reduce cu 75% riscul de cancer ovarian. Cercetatorii au descoperit ca celulele canceroase mor atunci cand sunt expuse acestei substante, deoarece impiedica formarea vaselor de sange care favorizeaza dezvoltarea tumorii.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

peste gras struguri rosii ceapa
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1529 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021231 (s)