News Flash:

Dr. Oz: Halibut copt, perfect daca ai colesterolul marit

19 Decembrie 2017
6402 Vizualizari | 0 Comentarii
halibut copt
Halibutul este considerat una dintre cele mai nobile specii de peste comestibil, fiind, totodata, si una dintre cele mai scumpe. Exista si o justificare pentru pretul ridicat: halibutul nu este un peste de acvacultura, de crescatorie, ci traieste pe fundul oceanelor, fiind un peste de apa rece.
 
Printre beneficiile de care te poti bucura consumand halibut se numara cantitatea importanta de acizi grasi Omega 3 pe care o poti lua din acesta. De asemenea, deloc de neglijat este faptul ca, daca mananci halibut, vei furniza organismului o cantitate important de vitamine – retinol, niacina, piridoxina, tiamina si riboflavina – si minerale – fier, potasiu, fosfor. In plus, halibutul are proprietati anticancerigene si previne aparitia unor boli generate de colesterolul marit.
 

INGREDIENTE 

  • 250 g de file de halibut proaspat
  • 100 g de rosii cherry
  • 100 g de ardei iuti rotunzi (ciresica), tocati
  • 100 g de anghinare blanchata si sotata
  • 2 Linguri de ceapa verde, tocata
  • 2 Linguri de busuioc si cimbru, tocat
  • 2 Linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de zeama de lamaie si coaja de la o lamaie
 

PREPARARE

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Imparte toate ingredientele in patru portii egale. Aranjeaza fiecare portie individual pe o bucata de hartie de pergament: ridica marginile hartiei de copt astfel incat sa previi scurgerea in exterior a sucului lasat de ingrediente.
 
Pulverizeaza pe o hartie de copt ulei de gatit si aseaza pe ea hartiile de pergament cu ingredientele. Pune totul in cuptor, avand grija sa nu atingi de margini pentru a evita arderea. Coace timp de 15-20 de minute. Cand totul este gata, scoate cele 4 portii din cuptor, avand grija sa nu te arzi. Poti servi acest halibut copt cu orez gatit in abur, cu legume sau cu cartofi copti.
 
  • Valori nutritionale pentru 100 de grame de peste
  • Calorii: 185 kcal, lipide totale: 14g, dintre care: 2,4 g lipide saturate, 1,4 g lipide polinesaturate, 8g lipide mononesaturate; Colesterol: 46mg, Sodiu: 80 mg, Potasiu: 268 mg, Carbohidrati: 0g, Proteine 14 g.
sursa: andreearaicu.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

halibutul peste comestibil colesterolul marit ingrediente preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2008 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040177 (s)