News Flash:

Doua supe delicioase pentru Postul Craciunului

24 Noiembrie 2014
1166 Vizualizari | 1 Comentarii
Supa crema de linte rosie
Supa crema de linte rosie
O supa hranitoare, gustoasa si foarte apreciata mai ales in post, supa crema de linte rosie este perfecta in zilele reci. Este bogata in fibre si proteine, se prepara foarte usor si o poti servi oricand, chiar si la birou. Pofta buna! 

Iata reteta:
Supa hranitoare, gustoasa si foarte apreciata mai ales in post, supa crema de linte rosie este perfecta in zilele reci. Este bogata in fibre si proteine, se prepara foarte usor si o poti servi oricand, chiar si la birou. Pofta buna!
 
Specific :international
Timp de preparare :laborios
Status :consacrat
Numar portii :4 persoane
Evenimente:
Ingrediente:
linte rosie500 g
ceapa rosie1 bucata
morcov2 bucati
cartof1 bucata
ardei galben1 bucata
Preparare:
Boabele de linte se spala si se pun la inmuiat pentru aproximativ o ora. Se scurge apa in care au stat si se mai clatesc o data. Lintea se pune la fiert intr-o oala impreuna cu o ceapa, morcovii, un ardei, un cartof, toate curatate si taiate in bucati mari. Apa trebuie sa acopere bine toate legumele.
Se adauga sare dupa gust si se lasa la fiert. Cand legumele sunt fierte se ia oala de pe foc si se scurge zeama intr-un alt vas. Se indeparteaza ceapa si ardeiul.
Legumele ramase in oala si lintea se blendeaza si treptat se adauga si apa in care au fiert pana ce veti obtine o supa cremoasa. Se asezoneaza cu piper si sare daca mai este cazul si se serveste. Se poate adauga si usturoi. 
Supa orientala de morcov si naut
O supa de legume, plina de vitamine este o alegere sanatoasa, mai ales in post. Daca te-ai saturat de aceleasi supe de legume, incearca aceasta supa orientala, cu putin curry si un gust desavarsit. 

Iata reteta:

O supa de legume, plina de vitamine este o alegere sanatoasa mai ales in post. Daca te-ai saturat de aceleasi supe de legume, incearca aceasta supa orientala, cu putin curry si un gust desavarsit. Pofta buna!
 
Specific :international
Timp de preparare :mediu
Status :testat
Numar portii :4 persoane
Ingrediente:
morcov600 g
rosie1 bucata
ceapa alba1 bucata
usturoi uscat1 catel
curry1 lingurita
sare
ulei de masline1 lingura
piper
coriandru
stafide
naut400 g
Preparare:
Spala legumele, curata-le si taie-le in bucati mari. Scoate nautul din conserva, clateste-l sub jet de apa rece si lasa-l sa se scurga.
Separat pune la fiert un litru de apa cu sare. Pune intr-o oala o lingura de unei de masline si adauga legumele crude, taiate. Lasa-le sa se caleasca cateva minute. Peste legumele care se calesc adauga boabele de naut din conserva, curry-ul, apoi toarna peste toate legumele din oala, apa incalzita. Lasa sa fiarba timp de 45 minute. Adauga sare si piper dupa gust.
Dupa ce s-au fiert legumele, ia oala de pe foc si sfarama grosier legumele cu ajutorul unui blender sau a unei palete pentru piure. Inainte de a servi supa, presara cateva stafide si coriandru proaspat tocat. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

postul craciunului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Charlesimpub  | #8876
wh0cd368919 ventolin online pharmacy generic nolvadex bupropion 150 mg
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1973 (s) | 34 queries | Mysql time :0.059872 (s)