News Flash:

DIN PICĂTURA VIE DE SANGE

22 Decembrie 2017
2121 Vizualizari | 0 Comentarii
picatura

Sângele este un ţesut cu particularităţi unice, ale cărui posibilităţi de investigare şi interpretare nu sunt nici pe departe exploatate. Examinarea picăturii de sânge proaspăt capilar prin înţeparea pulpei degetului constitue astăzi o revelaţie în diagnosticul bolilor parazitare şi bacteriene, a anemiilor şi a bolilor metabolice.

Ne referim la orientarea asupra răspunsului imun prin evidenţierea proprietăţilor fagocitare ale celulelor sanguine şi a metabolismului celular.

Durata de examinare este de aproximativ 15-20 de minute până la formarea reţelei de fibrină. Prin intimidate ametabolică cu celulele  întregului organism, sângele constituie „oglinda” activităţii celulare de la orice nivel. Boli grave precum borelioza, leptospiroza, richetiozele, babesioza, malaria pot fi diagnosticate precoce prin examinarea la microscop a picăturii de sânge proaspăt. Pentru bolile sângelui şi nu numai, ce include modificări de număr, formă, încărcare cu hemoglobină a hematiilor, numărul şi tipul globulelor albe, a trombocitelor precum şi activitatea acestora, modalităţile de agregare şi distribuţie pot fi investigate realizându-se o interpretare rapidă, imediată şi integrată a stării de boală a întregului organism. Se poate spune că  picătura de sânge examinată direct în preparat native asigură o evaluare  imediată a  bolilor hematologice, parazitare în mod direct şi indirect, infecţioase şi metabolice, iar starea de sănătate a celulelor sângelui reprezintă de fapt starea de sănătate a întregului organism.

Examinarea se face la microscop cu cameră 3D şi proiecţie pe ecran cu posibilitatea vizualizării de către pacient a tuturor detaliilo rmicroscopice în direct relaţie cu specialistul.

Este o modalitate deschisă, direct şi eficientă de evaluare şi investigare efectuată de Laboratorul Praxis ca urmare a unei specializări în „evaluarea directă a picăturii de sânge”. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1624 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017056 (s)