News Flash:

Digifab, solutie injectabila

22 Iulie 2012
2533 Vizualizari | 0 Comentarii

Prospect
Actiune terapeutica
Antidotin intoxicatia cu digoxin. Digoxin immune Fab contine anticorpi care leaga digoxina, impiedicand legarea acesteia in tesuturi. In cazuri de toxicitate digoxinica, anticorpii se leaga de digoxin, complexul astfel format se excreta prin rinichi. Pe masura descresterii nivelelor serice, digoxina se elibereaza din tesuturi, scazand astfel si nivelele tisulare, alaturi de cele serice. Debut: mai putin de 1 min;ameliorarea efectelor intoxicatiei apare in 30 min. Fiecare flacon contine 38 mg sau 40 mg de digoxin immune Fab, ce va lega aprox. 0,5 mg digoxin.

Indicatii
Toxicitate sau supradozare digoxinica cu risc vital. simptomele de toxicitate includ: bradicardie sinusala severa, blocuri de grad II/III ce nu raspund la atropina, tahicardie ventriculara, fibrilatie ventriculara.

Precautii
Utilizati cu prudenta pe perioada lactatiei.
La copii se foloseste numai daca beneficiile depasesc riscurile.
Pacientii sensibili la produse de origine ovina pot dezvolta reactii alergice; se recomada testarea dermatologica. Poate apare stop cardiac la ingerareaa peste 10 mg de catre un adult sanatos sau peste 4 mg de un copil sanatos. Concentratiile serice constante de digoxin peste 10 ng/mL sau concentratiile de potasiu peste 5 mEq/L ca urmare a terapiei cu digoxin, necesita administrarea de digoxin immune Fab. Pentru calcularea dozei (in numar de fiole) de antidot in cazul intoxicatiei cu o cantitate cunoscuta de digoxin, se imparte incarcarea totala a corpului cu digitala (in mg) la 0,5. Incarcarea totala (mg) va fi aprox. egala cu cantitatea de digoxin (in mg) ingerata, capsule. Pentru comprimate, se mulitplica cantitatea ingerata cu 0.8 (pentru compensarea absorbtiei incomplete). Pentru aprecierea numarului de fiole la administrarea in toxicitatea cronica, se inmulteste nivelul seric al digoxinului (ng/mL) cu greutatea corpului si se imparte la 100. La prepararea solutiei injectabile se adauga 4 mL de apa sterila pentru injectii. Daca se impune folosirea de concentratii mai mici (de ex. la copii) se poate dilua mai departe pentru obtinerea unei concentratii de 1 mg/mL. Se administreaza in 30 min printr-o membrana filtranta de 0,22 μm; se poate administra si in bolus daca exista pericolul imediat de stop cardiac. Solutia injectabila se foloseste imediat; se poate pastra pana la 4 h la 2-8°C. La copiii mici se administreaza cu o seringa pentru tuberculina.
Evaluarea si controlul terapiei
Determinati cantitatea, timpul de la ingestie, si nivelele serice ale digoxinului. Daca au existat episoade de hipersensibilitate, se efectueaza testare dermica: se prepara o solutie (0,1 mL de medicament in 9,9 mL SNS) si se administreaza 0,1 mL intradermic sau prin zgarierea tegumentului dupa ce a fost asezata o picatura de solutie pe piele; se observa locul dupa 20 min. Nu se va administra medicamentul daca testul dermic este pozitiv: placard, urtcarie cu halou eritematos. Nu se administreaza la persoanele cu alergii cunoscute la produse ovine. Monitorizati functiile vitale si frecventa cardiaca; urmariti dezechilibrele hidroelectrolitice; observati semnele de insuficienta cardiaca sau hipopotasemie.

Reactii adverse
Agravarea insuficientei cardiace congestive, fibrilatie atriala (datorita intreruperii adm inistrarii digoxinei). Altele: hipopotasemie, hipersensibilitate(rar).

Mod de administrare
Intravenos
Ingestie acuta a unei cantitati necunoscute de digoxin: Adulti si copii - 20 fiole.
Toxicitate in terapia cronica: Adulti- 6 fiole de obicei sunt suficiente. Copii- sub 20 kg 1 fiola este suficienta.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prospectactiune terapeutica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2220 viz    0 com
2424 viz    0 com
2062 viz    0 com
2633 viz    0 com
2455 viz    0 com
1838 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1615 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014029 (s)