News Flash:

Diferenta dintre praful de copt si bicarbonatul de sodiu

4 Mai 2016
3753 Vizualizari | 0 Comentarii
bicarbonat de sodiu
Praful de copt si bicarbonatul de sodiu seamana foarte mult si au acelasi miros, insa felul in care pot fi utilizate difera foarte mult.
Exista si situatii in care acestea pot fi inlocuite fara probleme, insa pentru restul cazurilor este bine sa stim diferenta.
Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic compus din mici cristale albe care atunci cand intra in contact cu acizi precum otet, suc de lamaie sau iaurt incep sa formeze o spuma. Respectiva spuma ajuta la cresterea volumului ingredientelor, fiind si un produs eficient de curatare.

Bicarbonatul de sodiu pentru ingrijirea cavitatii bucale si a tenului 
La ce este bun: eliminarea mirosurilor urate din frigider, curatenie in casa, prepararea clatitelor sau a brioselor.
Aveti grija insa sa nu folositi prea mult atunci cand gatiti deoarece alimentele pot prinde un gust metalic.
Praful de copt este o combinatie intre bicarbonatul de sodiu si doi acizi. intrucat contine si acid si baza, e adaugat in retete cu ingrediente al caror gust e neutru (cum ar fi laptele). Poate fi folosit in foarte multe retete, chiar si in combinatie cu bicarbonatul de sodiu, insa spre deosebire de acesta din urma, nu are alte intrebuintari, scrie gandul.info, care citeaza Mental Floss.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

miros probleme otet iaurt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028503 (s)