News Flash:

Dieta fara gluten te face sa ai mai multe intalniri

13 Februarie 2018
249 Vizualizari | 0 Comentarii
alimente fara gluten

Daca viata ta semntimentala nu merge foarte bine, s-ar putea ca dieta pe care o urmezi sa nu fie cea potrivita. Potrivit unui studiu realizat de site-ul de matrimoniale Match.com persoanele care mananca alimente fara gluten au mai multe sanse sa iti gaseasca un partener. La cercetare au participat peste 5000 de persoane, iar concluzia este surprinzatoare. Sansele de a obtine o intanire cresc cu 217% daca excludeti glutenul din alimentatie.

Studiul arata ca nu doar la nivel platonic cresc sansele de a avea un partener. Eliminarea glutenului creste si oportunitatile de a face sex cu 43% fata de cei care consuma alimente cu gluten. Dieta fara gluten este specifica persoanelor care sufera de celiachie si presupune scoaterea din alimentatie a produselor preparate din cereale care contin gluten. Graul, secara, ovazul, alacul si hibrizii acestora sunt excluse cu totul din meniu, noteaza gustarte.ro. 

Singurele cazuri in care medicii recomanda renuntarea completa la gluten este cel al intolerantei la gluten, o problema innascuta de care sufera un mic numar de persoane (In Marea Britanie, aproximativ 1% dintre locuitori au aceasta problema). Cea mai cunoscuta afectiune de acest tip este boala celiaca (celiachia); persoanele care sufera de aceasta boala prezinta un raspuns imunitar anormal fata de gluten, iar ingerarea acestui compus determina probleme intestinale severe, malnutritie si, pe termen lung, afecteaza puternic starea de sanatate. 

Un sondaj recent realizat in Marea Britanie de catre compania Weetabix, care produce cereale pentru micul dejun si biscuiti pe baza de cereale integrale, a aratat ca multe persoane cad victime acestei mode recente a dietelor fara gluten, in special datorita faptului ca acestea sunt promovate de celebritati cu mare priza la public. 32% dintre britanici, arata sondajul, evita graul, deoarece unele regimuri alimentare la moda, precum paleo-dieta sau regimul Wheat Belly avertizeaza impotriva efectelor nocive ale glutenului. Dar, in acelasi timp, multi dintre cei chestionati nu stiau ce este, de fapt, glutenul si nu intelegeau principiile stiintifice ale dietei fara grau, arata rezultatele sondajului. 

Glutenul este un amestec de substante naturale proteice, fiind intalnit in grau, secara, orz si, in cantitate mai mica, in ovaz. El constituie partea proteica a acestor alimente si are o mare importanta in fabricarea aluaturilor, carora le confera elasticitate. Se gaseste in paine, bere, paste fainoase, produse de patiserie, cerealele pentru micul dejun, dar si in multe alte produse: mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate, sos de soia, supe. Din acest motiv, a evita complet glutenul este dificil.
 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dieta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1816 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025088 (s)