News Flash:

Dieta care reduce riscul de cancer si accident cerebral

14 Februarie 2017
1596 Vizualizari | 0 Comentarii
Cinci portii zilnice de legume si fructe nu sunt suficiente pentru a reduce riscul de cancer sau de accident vascular cerebral. Daca pana in prezent specialistii considerau suficienta o portie de cinci fructe si legume pe zi, un nou studiu britanic precizeaza ca abia sapte portii ar putea reduce aceste riscuri.

Riscul decesul redus cu 42% prin aceasta dieta
Cercetatorii britanici de la University College London considera ca sapte portii zilnice de legume si fructe ar putea reduce riscul decesului cu 42%.

 Dieta-miracol: Slabesti 5 kg in doar 3 zile!

In acelasi timp, legumele si fructele contribuie direct, conform cercetatorilor, la reducerea riscului de cancer cu 25%, pe cel de atac de cord cu 31%.

Specialistii recomanda ca fructele sa fie mancate in forma naturala, deoarece conservarea sau congelarea lor le-ar reduce orice efect benefic.

Un risc al fructelor conservate este siropul cu zahar adaugat pe care il contin si care nu este benefic pentru sanatate.

La nivel global exista o serie intreaga de campanii care incurajeaza populatia sa consume cat mai multe fructe si legume pentru preventia celor mai importante afectiuni.

OMS recomanda un consum de cel putin 400 de grame de legume si fructe zilnic, in timp ce Austria recomanda un consum de 300 de grame de fructe si 375 de grame de legume zilnic.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sapte portii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2686 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037768 (s)