News Flash:

Dieta bolnavului de cancer

6 Octombrie 2011
4379 Vizualizari | 0 Comentarii

Sansele de supravietuire ale unui bolnav de cancer cresc in conditiile in care ritmul de proliferare al celulelor canceroase este mai mic decat cel de inmultire al celulelor de aparare. Alimentatia este extrem de importanta in aceasta boala. Iata in ce consta dieta bolnavului de cancer:

1. Se va scoate din alimentatie carnea de mamifere care contine substante toxice, uree, acid uric si adrenalina.

2. Se elimina alimentele care contin aditivii alimentari, mai ales E 124, 127, 128, 220-228, 230-233, 249-252, 320, 624, 950, 952, 954.

3. Se exclud zaharul, produsele din zahar si cu zahar, conservele de orice natura, prajelile (la suprafata carnii prajite se formeaza polimeri, iar la cea a produselor bogate in amidon precum cartofi, aluat, paine etc., acrilamida, ambele substante sunt cancerigene), alimentele obtinute cu cheaguri si enzime sintetice, bauturile racoritoare, mancarea preparata in vase de aluminiu, otetul de vin, sarea cristalizata.

5. Se introduc in alimentatie alimente care contin substante active anticancerigene:

- varza proaspata - activeaza o enzima imunostimulanta si anticancerigena produsa in ficat;
- soia - contine o mare cantitate de coenzima Q10 antitumorala si imunitara;
- cerealele integrale - reduc proliferarea canceroasa;
- grapefruit - are in tesutul alb o substanta anticancerigena;
- legume si fructe neprelucrate termic;
- germenii de grau - fortifica sistemul imunitar;
- verdeturi: contin acid folic si mangan;
- polen apicol - contine metionina, un acid antitumoral;
- usturoi - contine metionina;
- peste proaspat, alge marine, fructe de mare, contin seleniu mineral antioxidant;
- ceapa;
- seminte de dovleac.

Modificarea severa a nutritiei perturba serios hranirea tesuturilor neoplazice, acestea slabesc, se anemiaza si, de cele mai multe ori, mor. Rolul principal in razboiul cu aceasta crunta maladie il au remediile ofensive, plantele medicinale, produsele apicole, argila.

Atat pe timpul tratamentului, cat si dupa vindecare, suferindul trebuie sa urmeze cure de fortifiere a imunitatii. Tratamentul trebuie urmat timp de cel putin 6 luni, indiferent de forma de cancer.

Etapa I - cura de epurare: 3-6 zile.
In aceasta perioada se consuma numai sucuri de legume si ceai, decoct cca. 5 minute, 1-2 l/zi din amestecul de plante in parti egale urzica, sulfina, brusture, pufulita, galbenele, coada soricelului, ghimpe. In aceasta perioada se ia cartilajul de rechin, cate o pastila pentru fiecare 6 kg masa corporala.

Etapa a II-a
Dupa cele 6 zile se bea in continuare ceaiul, dar in ceaiurile de dimineata, pranz si seara se adauga cate o lingurita de ticturi de radacina de lemn dulce, rostopasca, trei frati patati, coada calului, traista ciobanului.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1519 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020973 (s)