News Flash:

Dieta anti-cancer a dr. Budwig

29 Mai 2018
13521 Vizualizari | 0 Comentarii

Semintele si uleiul de in fac minuni in prevenirea si tratamentul cancerului. A dovedit-o medicul german Johanna Budwig, care a tratat timp de mai bine de 50 de ani bolnavi de cancer cu seminte de in, ulei de in si branza de vaci. Dr. Johanna Budwig este un biochimist german, expert in grasimi si uleiuri. Aceasta a lucrat cu pacientii sai din 1951 si pana in 2002, cand avea 90 de ani. A tratat diverse tipuri de cancer, cu un amestec de branza dulce si ulei de in presat la rece.

Medicul german a descoperit ca utilizarea uleiului rafinat in alimentatie blocheaza unele functii la nivelul celulelor si organelor, afecteaza membrana celulelor si impiedica alimentarea acestora cu oxigen. Amestecul de ulei din seminte de in presat la rece si branza dulce produce unele substante sulfuroase, cu care membrana celulelor se poate reface. In acelasi timp, uleiul din seminte de in contine acid alfalinolenic, din seria acizilor grasi esentiali omega 3. Acestia sunt constituenti de baza ai celulelor. Organismul nostru nu poate sintetiza singur acizi grasi esentiali omega 3, de aceea ei trebuie sa patrunda o data cu hrana..

Dr Johanna Budwig a ales sa combine uleiul sau semintele de in cu branza deoarece branza este o sursa buna de proteine, necesare pentru a lega acizii grasi esentiali si a imbunatati in acest fel absorbtia lor in organism. Dr Budwig folosea un amestec dintr-o parte ulei de in si patru parti branza de vaci. Uleiul de in poate fi inlocuit cu seminte de in trecute prin masina de rasnit cafea. Semintele pot fi amestecate atat cu branza, cat si cu iaurt. Pe parcursul studiilor sale, dr Budwig a descoperit ca in sangele persoanelor bolnave de cancer, unele substante (fosfatidele si lipoproteinele) se gaseau in cantitati mai mici decat in cazul persoanelor sanatoase. Analizele de sange au mai relevat prezenta unei substante galben-verzui in locul hemoglobinei care transporta oxigenul la celule. Astfel se explica de ce bolnavii de cancer sunt obositi in permanenta si de ce sunt anemici. Aceasta descoperire i-a permis dr Johanna Budwig sa isi testeze teoria. Ea a observat ca atunci cand corpul primeste fosfatidele si lipoproteinele din afara, tumorile incep sa se retraga, starea de oboseala permanenta si anemia dispar, iar bolnavul isi recapata energia vitala. De asemenea, simptomele cancerului, disfunctiile hepatice se amelioreaza. Dupa multi ani de studii clinice, formula de tratament propusa de dr Budwig a inceput sa fie folosita in Europa nu numai in terapia cancerului, ci si in prevenirea aterosclerozei, accidentului vascular cerebral, a infarctului miocardic, ulcerului gastric, hipertrofiei prostatei, artritei, eczemelor, a sclerozei multiple, a bolilor autoimune.

Evita zaharul si margarina
Dieta Budwig le permite bolnavilor sa consume carbohidrati naturali, din curmale, smochine, pere, mere, struguri. Mierea este de asemenea benefica.In schimb, bolnavilor li se recomanda evitarea asa-numitelor pseudo-grasimi - grasimile hidrogenate si partial  hidrogenate (margarina). Procesarea chimica prin care trec aceste grasimi le transfoma in substante daunatoare pentru organismul nostru. Trebuie uitate de asemenea grasimile saturate de origine animala; maionezele pentru salate; carnea de la animale care au primit hormoni de crestere; untul; margarina; conservele cu carne, chiar daca sunt cu ulei vegetal. Una dintre regulile de baza stabilite de doctorul Johanna Budwig se refera la eliminarea grasimilor care sunt greu de digerat. In locul lor sunt recomandate grasimile bune, usor de digerat si metabolizat, asa cum este uleiul de in. Zaharul trebuie eliminat si el din dieta. Metabolismul tumorilor maligne este dependent de consumul de glucoza. Glucoza este forma sub care se prezinta in corp zaharul digerat.

Meniul Budwig pentru o zi
In volumele „Cancerul - problema si solutie" (Cancer - The Problem and the Solution), aparut in anul 1999, si „Dieta cu ulei-proteine", aparuta in 1952, dr. Johanna Budwig le recomanda meniul pentru o zi celor care vor sa urmeze dieta propusa de ea.

  1. La prima ora, inainte de micul dejun, se bea un pahar cu zeama de varza acra. Zeama se obtine trecand varza acra prin masina de facut suc.
  2. Micul dejun incepe cu o ceasca de ceai verde sau ceai de plante. Ceaiul va ajuta semintele de in macinate sa se umfle in stomac. Dupa ceai se mananca muesli, un amestec de branza de vaci, ulei de in sau seminte de in, fructe. Mai tarziu, daca vi se face foame puteti sa mancati paine din faina integrala, legume crude, branza tare.
  3. Gustarea de la ora 10 poate consta dintr-un pahar cu suc proaspat stors de morcovi, sfecla, telina, lamaie, mar, salata verde, spanac.
  4. Inainte de pranz, o ceasca de ceai verde sau de plante. Ceaiul poate fi indulcit cu miere, in nici un caz cu zahar. De asemenea este recomandata o lingura de seminte de in macinate, pentru a stimula digestia.
  5. Pranzul consta dintr-o salata de legume crude, asezonata cu otet de mere sau suc de lamaie, ulei din seminte de in si condimente. Daca vreti un sos dulce pentru salata, atunci amestecati uleiul de in cu suc de struguri, mere sau alt suc. Corpul nostru poate digera una-doua linguri de ulei de in fara a fi amestecat cu branza. Uleiul din seminte de dovleac poate fi de asemenea amestecat cu uleiul de in. Evitati insa sosurile pentru salata din comert. Daca tot va mai este foame incercati niste legume pregatite la aburi si cereale integrale.
  6. Desertul consta din amestecul de branza si ulei de in, dar si din fructe, nuci, miere.
  7. Gustarea de dupa-amiaza: 2 linguri de seminte de in macinate adaugate intr-un suc de fructe.
  8. Cu o ora, doua inainte de cina: suc de papaya sau de ananas cu doua linguri de seminte de in macinate. Papaya si ananasul contin enzime care stimuleaza digestia. Beti sucul imediat ce l-ati pregatit, altfel enzimele digestive dispar.
  9. Cina: o supa de legume sau legume pregatite la aburi, cereale integrale si Oleolux. Oleolux este un unt a carui reteta a fost creata de dr Budwig, pentru a le veni in ajutor bolnavilor. Acest unt se pregateste din ulei din seminte de in, ceapa, usturoi si ulei de cocos nehidrogenat. Pentru pregatirea untului, 125 ml ulei de in se pun la congelator. 250 g ulei de cocos se pun la incalzit cu o ceapa taiata in patru, se lasa la foc mic 5-8 minute. Se adauga 10 catei de usturoi si se mai lasa pe foc inca 3-5 minute. Amestecul obtinut se pune peste uleiul de in rece, se amesteca, apoi se pune din nou la congelator pana se intareste. Se mananca in locul untului obisnuit.
  10. Dupa cina este permis un pahar cu vin rosu sau o ceasca de ceai de plante. Intre mese, dr Budwig recomanda sedinte de relaxare, plimbari la soare.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

johanna budwig
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1824 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037928 (s)