News Flash:

Diagnosticul si tratamentul glaucomului

2 Mai 2011
2863 Vizualizari | 0 Comentarii

Diagnosticul de glaucom se poate face relativ simplu si nu implica investigatii invazive pentru pacient. Pentru a pune un astfel de diagnostic se tine cont de:

1. Tensiunea intraoculara crescuta
Valorile normale sunt 16-21 mmHg. Tensiunile de 22-23 mmHg sunt limita si necesita repetarea in timp a masuratorilor, precum si corelarea cu alte mijloace de diagnostic. Desi ramane unul dintre semnele cele mai importante in diagnosticul glaucomului, valoarea tensiunii intraoculare nu este absoluta, ea trebuie privita mereu in context clinic.

Exista astfel si glaucom fara tensiune sau cu tensiune joasa in care valorile tensiunii intraoculare sunt normale, dar diagnosticul este sustinut de celelalte elemente clinice si paraclinice (tensiunea normala este prea mare pentru nervul optic care are un alt prag de "suportabiliate").

Tipuri de glaucom

2. Aspectul nervului optic
La examinarea fundului de ochi, papila nervului optic prezinta o escavatie marita si cu devierea vaselor de sange nazal.

3. Modificarea campului vizual cu afectare specifica glaucomului.
4. Antecedentele familiale, simptomele nespecifice, gonioscopia.

Glaucomul necesita tratament diferentiat in functie de tip, stadiu de evolutie si raspunsul la tratament. Exista numeroase mijloace terapeutice moderne medicamentoase utile si eficiente in tratamentul glaucomului. Exista, de asemenea, si tratamentul chirurgical cu variantele sale: laser (trabeculoplastie) sau clasic (trabeculectomie), precum si alte variante chirurgicale. Doar medicul oftalmolog poate stabili care este cel mai potrivit tratament pentru glaucom.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1636 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013741 (s)