News Flash:

Detoxifiere cu macerat de orez

18 Octombrie 2011
3587 Vizualizari | 0 Comentarii

Maceratul de orez este cunoscut de multa vreme ca un excelent depurativ (curata organismul de toxine). Contine, indeosebi, vitamine (A, B1, B2, B6) si minerale (fosfor, magneziu, potasiu, fier, sodiu, sulf, mangan, iod, zinc, clor, fluor). Maceratul de orez are efecte antiuricemice, antitoxice, constrictoare, hipotensive si chiar antitumorale. Ca atare, este indicat intern in toxemii, azotemii (cresterea ureei si acidului uric in sange), guta, reumatism, hipertensiune arteriala, diaree si tumori. Este contraindicat in constipatie si hipotensiune arteriala.

Mod de preparare
Se spala boabele de orez in cantitatea necesara pentru o zi de tratament si se pun la macerat intr-un borcanel cu apa rece, timp de 5 zile, schimband zilnic apa. La aceste operatii, orezul se clateste pana cand apa ramane curata. Pentru a dispune zilnic de doza indicata, vom pune 5 borcanele de orez la macerat la interval de 24 de ore unul de altul. Ca sa nu le incurcam, le vom numerota pe fiecare.

Se administreaza, in uz intern, sub forma de decoct 10-20% (2-6 linguri la 0,5-1 l de apa), de 2-3 ori/zi, intre mese, timp de 1-4 saptamani. Tratamentul poate fi reluat numai dupa o pauza de 1-2 saptamani. Pe timpul curei este indicat ca in prima saptamana sa nu se consume nici un alt aliment in afara maceratului de orez, eventual preparat cu legume si fructe (morcov, telina, prune) pentru a capata gust placut.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1527 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020608 (s)