News Flash:

Descopera efectele fructozei asupra organismului

29 Februarie 2012
3667 Vizualizari | 0 Comentarii

Afirmatia, conform careia zaharul din fructe nu este daunator, mai ales atunci cand dorim sa tinem o dieta stricta, este cat se poate de neadevarata. Fructoza sau zaharul de fructe reprezinta acea substanta dulce extrasa din nectarul florilor, din miere sau din fructele dulci.

Aceasta se foloseste in industria alimentara, dar si in medicina si desi este naturala, pentru cei care doresc sa scape de kilogramele in plus este "fatala", deoarece zaharul de fructe sustine supraponderabilitatea, cu atat mai mult daca acesta se regaseste in sucurile carbogazoase.

Cu cat consumam mai multa fructoza, cu atat ficatul nostru devine din ce in ce mai solicitat si stimulat pentru a produce trigliceride. Acestea sunt la fel de periculoase ca si cand am injecta in permanenta ficatul cu insulina. Cercetatorii britanici au demonstrat faptul ca zaharul de fructe produce in timp rezistenta la insulina, iar pe termen lung suntem in pericol de a ne imbolnavi de arteroscleroza.

Fructoza din sucuri actioneaza ca un drog. Dupa prima inghititura suntem tentati sa bem din ce in ce mai mult, iar acest lucru nu face decat sa ne pericliteze pe termen lung sanatatea si desigur sa accelereze cresterea pernitelor de grasime. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fructoza supraponderabilitatea arteroscleroza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1508 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012483 (s)