News Flash:

Descopera cauza celor mai frecvente intoxicatii alimentare

5 Decembrie 2011
2237 Vizualizari | 0 Comentarii
Ficatul de pasare insuficient gatit poate cauza o intoxicatie alimentara

O parte covarsitoare din intoxicatiile alimentare comune are drept cauza gatirea insuficienta a ficatului de pui, rata sau gasca, folosit la pate, servit adesea la nunti sau alte receptii. 

Simptomele acestui tip de intoxicatii, cu Campylobacter (Campylobacterioza), includ diareea, crampe ale stomacului, febra si o stare generala proasta. Cei mai multi dintre cei afectati isi revin singuri in cateva zile, relateaza BBC. 

Bucatarii sunt avertizati sa gateasca mai multa vreme acest produs, chiar daca retetele cer ca pateul sa aiba o culoare roz la mijloc. Cele mai multe dintre victime cumparasera produsul de la firme de catering. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

intoxicatiile alimentare campylobacter campylobacterioza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021544 (s)