News Flash:

De ce trebuie sa te feresti de acidul fosforic. Vezi in ce alimente se gaseste

30 Septembrie 2011
18764 Vizualizari | 0 Comentarii

Folosit ca acidifiant in industria alimentara, acidul fosforic cauzeaza pierderea de calciu, facand oasele mult mai fragile. El se combina foarte repede in tractul digestiv cu calciul si magneziul si formeaza saruri care nu mai sunt absorbite de organism.

In cantitati mari produce hipocalcemie la nivel osos si calcifierea tesuturilor moi. Potrivit unui studiu american, femeile care obisnuiesc sa bea bauturi care contin acid fosforic au o densitate osoasa mai mica cu 5% decat femeile care nu consuma asa ceva.

Acidul fosforic este si un puternic agent de chelare (se combina cu ionii de metal) si este folosit si in tratamentul impotriva intoxicatiilor cu metale. 

Surse de acid fosforic
Acidul fosforic se gaseste in mod natural in multe fructe si legume. La scara industriala este produs din minereu de fosfat. Acidul este un lichid incolor folosit la fertilizatori, detergenti, arome, medicamente.

In industria alimentara creste permeabilitatea sarii in carnuri si este antioxidant. Se foloseste in multe produse, in special Coca-Cola, Pepsi, produse din carne si branzeturi.

Potrivit cercetatorilor, efectul negativ incepe sa se manifeste daca bei mai mult de 3 cutii de sucuri pe baza de cola pe saptamana.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

acidul fosforic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1724 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015422 (s)