News Flash:

De ce sunt periculoase sucurile pentru copii?

7 Octombrie 2016
531 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca te-ai intrebat mereu ce ar contine sucurile pentru copii, afla ca acestea sunt adevarate bombe pentru sanatatea celor mici. Potrivit unui studiu privind calitatea bauturilor destinate copiilor, realizat de o echipa de experti a Asociatiei Pro Consumatori (APC), aceste sucuri pentru copii care exista in comert contin, pe langa zahar in exces – 5 lingurite/pahar, indulcitori sintetici cum ar fi: aspartam, sucraloza, accesulfam K, ciclamat de sodiu, zaharinat de sodiu – ce au o putere de indulcire care poate fi de pana la 600 de ori mai mare decat zaharul.  Acestia pot declansa boli precum Alzheimer, Parkinson, Basedow-Graves (ochi iesiti din orbite), epilepsie, scleroza multipla, diabet si chiar depresie.
Potrivit specialistilor, principalele ingrediente regasite in compozitia sucurilor analizate sunt urmatoarele: apa, zahar, sucuri de fructe in proportii variabile si insignifiante (mere, portocale, capsuni, zmeura, lamai verzi, fructul pasiunii, piersici, ananas), acid citric, guma caruba, guma arabica, guma esterica, guma de acacia, pectina, beta-caroteni, beta-apo-8-carotenal, antocianine, acid ascorbic, benzoat de sodiu, sorbat de potasiu, lactat de calciu, sucraloza, acesulfam K, acid fosforic, carboximetil celuloza, ciclamat de sodiu, zaharinat de sodiu, aspartam, caramel sulfit de amoniu, cosenila, verde natural CI 5, carmoxina, carbonat de calciu si arome artificiale.
„Bauturile racoritoare cu destinatie speciala pentru copii, cu si fara zahar, sunt realizate dintr-un amestec de apa, arome artificiale, cantitati infime de suc din fructe si aditivi alimentari.
Aceste produse sunt lipsite de nutrienti, genereaza impresii olfactive artificiale si nu au valoare biologica. In baza studiilor realizate in cadrul unor universitati si institutii medicale de prestigiu, expertii in nutritie si medicii pediatri nu recomanda folosirea sucurilor in alimentatia copiilor”, avertizeaza Conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC Romania.
Toate produsele analizate contin acid citric, care poate provoca dureri abdominale si ataca smaltul dintilor. Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor. De asemenea, 46% dintre sucurile analizate contin conservanti artificiali – sorbat de potasiu si benzoat de sodiu – acesta din urma fiind un conservant sintetic care, in reactie cu acidul ascorbic, genereaza benzen, o substanta toxica cancerigena. Benzoatul de sodiu poate produce reactii alergice, hiperactivitate si lipsa de concentrare la copii (ADHD). 
Colorantii sintetici folositi in sucurile pentru copii, cum ar fi caramel sulfit de amoniu, carmoxina si verde natural CI 5), pot provoca reactii alergice, modificari cromozomiale, tulburari de respiratie, dermatite si au potential cancerigen.
sursa: eva.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sucurile copii bombe sanatatea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1598 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021682 (s)