News Flash:

De ce sunt bune algele pentru organism

27 Noiembrie 2016
1617 Vizualizari | 0 Comentarii
Algele, numite si ”iarba de mare”, sunt plante raspandite atat in ape sarate si dulci, cat si pe sol, pietre sau chiar copaci, in anumite cazuri. Pe de o parte, pot fi considerante un detoxifiant, pentru ca accelereaza arderea grasimilor si faciliteaza eliminarea toxinelor iar, pe de alta parte, stimuleaza activitatea glandelor endocrine, in special a hipofizei, pancreasului si tiroidei. De asemenea, algele rosii ajuta sistemul imunitar sa raspunda la atacurile virusurilor, si un consum regulat de alge poate reduce atat numarul de atacuri virale, cat si severitatea lor. Nu in ultimul rand, consumul de alge ajuta la combaterea oboselii si a imbatranirii celulare.
Algele contin si beta caroten - care actioneaza ca un antioxidant - precum si proteine, polizaharide, fibre care ajuta la accelerarea tranzitului intestinal, dar si clorofila, substanta cu efect regenerant. Consumul de alge are multe alte beneficii asupra sanatatii. Acestea stimuleaza atat circulatia sanguina, cat si metabolismul si ajuta organismul sa elimine surplusul de grasime. Ele au proprietati cicatrizante si bactericide, iar prin enzimele pe care contin ajuta la digestie.
Nutritionistii recomanda consumul de alge marine prin diverse retete, iar cel mai usor de gatit sunt algele nori, wakame si kombu.
Nori este una dintre cele mai raspandite tipuri de alge, folosita in bucataria asiatica, in special in Japonia fiind unul din ingredientele principale la prepararea sushi-ului. Contine proteine, fibre, minerale (fier, calciu), este bogata in vitamina B1, betacaroten, acid folic, iod si acizi grasi omega-3. Poate fi un remediu pentru arsurile la stomac, are proprietati anticancerigene si diminueaza riscul aparitiei ulcerului. Pentru un sushi cat mai bun, se recomanda folosirea orezului brun, a unor fasii de morcov, felii de avocado, telina si pasta de susan.
Wakame, o alga recomandata in special femeilor, ajuta la buna functionare a organelor reproducatoare si previne balonarea. Bogata in vitamina B, calciu si magneziu, ea are si un efect diuretic. Se recomanda pastrarea algelor Wakame in apa pentru o jumatate de ora, abia apoi este indicata fierberea acestora si pregatirea unei salate delicioase, eventual in combinatie cu castraveti.
Daca doresti sa slabesti, algele Kombu sunt perfecte pentru tine, deoarece stimuleaza arderea grasimilor si mentin senzatia de satietate, accelerand in acelasi timp metabolismul. De asemenea, fiind foarte bogate in iod, ele ajuta la reglarea functiei glandei tiroide. Ele pot fi consumate uscate, in supele de zarzavaturi, sau sub forma de pastile.
Algele rosii reprezinta un bun expectorant si emollient. Ele se folosesc in tratarea bolilor respiratorii care se manifesta prin tuse iritanta, probleme pulmonare sau bronsita. Algele rosii au proprietati care pot oferi protectie in fata virusurilor ce provoaca raceli si pot fi utilizate ca tratament de sustinere in viroze.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

algele detoxifiant arderea grasimilor eliminarea toxinelor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1783 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033859 (s)