News Flash:

De ce se feresc endocrinologii de conservele de rosii

12 Iunie 2017
927 Vizualizari | 0 Comentarii
Frederick Vom Saal, este un endocrinolog la Universitatea Missouri unde studiaza bisfenol-A (BPA).

Captuseala de rasina a conservelor de tinichea contine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce, se pare, afectiuni ce variaza de la probleme de reproducere si pana la boli cardiace, diabet si obezitate.

Din pacate, aciditatea (o caracteristica proeminenta a rosiilor) cauzeaza infiltrarea BPA în alimente.
Studiile arata ca la majoritatea oamenilor BPA-ul din organism depaseste cantitatea care inhiba productia de material seminal sau care provoaca leziuni cromozomiale la ouale animalelor.

Cat de daunatoare sunt ambalajele produselor alimentare

Vom Saal spune ca "putem asimila 50 de grame de BPA la litru dintr-o conserva de rosii, iar acesta este un nivel care va avea un impact asupra multor persoane, în special a celor tineri".

"Eu nu ma apropii de rosiile la conserva", concluzioneaza endocrinologul Vom Saal.

Solutia: Alegeti rosii la borcan de sticla (care nu sunt captusite cu rasina) sau pe cele proaspete si organice. Daca reteta pentru care vreti sa le folositi va permite, înlocuiti-le cu sos de tomate îmbuteliat.
Cautati produsele cu un nivel al sodiului redus si cu putine ingrediente adaugate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

endocrinolog bisfenol-a bpa conservelor estrogen sintetic diabet
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2404 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014341 (s)