News Flash:

De ce se adauga sulfiti in vin?

5 Decembrie 2017
942 Vizualizari | 0 Comentarii

Daca ati citit cu atentie eticheta unei sticle de vin, ati remarcat probabil nota “Contine sulfiti“. Ce sunt sulfitii si de ce sunt adaugati in vin?

Sulfiti din vin.Oare vinul cu sulfiti mai este sigur pentru sanatate ori 100% natural? Da, vinul ramane 100% natural (daca asa este la baza). Pentru a se mentine la aceeasi calitate, vinul trebuie pastrat la o temperatura optima si constanta. Altfel, se altereaza sau are nevoie de conservanti. Sulfitii se adauga tocmai pentru ca, in lungul traseu de la firma producatoare si pana in paharul dvs., nu se poate garanta o temperatura optima si constanta, dar trebuie sa se garanteze calitatea si siguranta alimentara.

Ce trebuie sa stii daca vinul iti provoaca durere de cap

Sulfitii, atunci cand sunt folositi pe post de conservanti, sunt saruri anorganice care ajuta la prelungirea termenului de valabilitate al anumitor alimente. Sarurile sunt utilizate pentru a preveni schimbarea culorii alimentelor, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor si pentru a ajuta la mentinerea stabilitatii anumitor medicamente. De asemenea, sulfitii apar in mod natural ca urmare a procesului de fermentare din alimente precum berea si vinul. Conservantii pe baza de sulf, sau sulfitii, sunt aditivi alimentari obisnuiti. Desi multe alimente contin sulfiti, vinurile sunt cea mai frecventa sursa de sulfiti.

Acestia sunt folositi si drept conservant pentru mai multe alimente, inclusiv pentru fructe deshidratate. Food and Drug Administration din Statele Unite clasifica sulfitii ca fiind „in general siguri pentru consum”, prescurtat GRAS. in general, sulfitii nu au niciun impact substantial asupra sanatatii si devin o amenintare pentru sanatate doar daca exista in prealabil o sensibilitate la ei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

eticheta contine sulfiti sulfitii vin
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2378 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020757 (s)