News Flash:

De ce sa mancam pepino

6 Februarie 2012
14176 Vizualizari | 0 Comentarii

Pepino este o planta perena vesnic verde originara din Peru, cultivata in zone tropicale, subtropicale si in sere, in special pentru fructe. Face parte din familia Solanum, fiind cunoscut sub numele de  Solanum Muricatum Aiton.

Fructul pepino are o forma ovala si o coaja lucioasa. In timp ce creste, culoarea sa se schimba de la galben la portocaliu cu dungi violet. Pulpa fructului copt este galbena, zemoasa si are un miros intens. In mijloc exista o cavitate care nu se mananca. Aroma sa delicata aminteste de o combinatie intre ananas, lamaie, para si pepene galben. Aceste fructe sunt excelente cand sunt consumate crude, insa trebuie curatate de coaja. Pepino se coace la temperatura camerei; fructul copt cedeaza la apasare si are un parfum intens.

Beneficii
Pepino este bogat in saruri minerale si vitamine, mai ales vitamina C (25 de mg la 100 de g pulpa), vitamina A si complexul B, fibre si antioxidanti care furnizeaza energia necesara corpului. Studiile au arata ca pepino previne diabetul si regleaza nivelul de zahar din sange, scade tensiunea arteriala si previne accidentele vasculare, scade nivelul colesterolului rau si reduce riscul bolilor de inima. De asemenea, stimuleaza sistemul imunitar, reduce inflamatiile, este benefic in caz de anemii, disconfort gastric, cancer intestinal si ajuta la dezvoltarea oaselor. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pepino beneficii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1707 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017620 (s)